måndag 26 november 2007

En mossig dam i väntans tider.

Visst är det underbart med advent! Jag älskar att höstens mörker bryts av ljus i alla fönster. Är en vecka tidig, vilket för ett tag sedan vore otänkbart. Men nu har jag förstått att det är viktigt att ta det när möjlighet ges. I helgen hade vi tid, nästa helg är det fullt. Alltså får det bli Advent en vecka för tidigt hos oss.

Först hade vi sagt att vi behöver ju inte tända dom!!! Men det går ju inte!! Nu tindrar det så fint i mina fönster. Jag är nog typiskt en sådan person som skulle behöva ljusterapi, mår uselt av höstens mörker. Därför är adventsljusstakarna en välsignelse.

På onsdag ska jag få vara med Janne och träffa mammor från andra kulturer, han har planerat att vi ska prata om jul och advent. Det är ett bra ämne eftersom vi använder naturen i dessa tider. Ni vet, mossor, lavar, gran och en. Dessutom skulle han visa fågelfrö och då funderade jag direkt på om jag skulle köpa solrosskott & solroskärnor och bjuda. Hittar jag en Solros i siden kan man ju gå cirkeln runt. Det finns solrosolja också, men ingen ekologisk och den tål värme dåligt så den hoppar jag över, man får väl sortera...

Konstigt nog tog jag utan att blinka på mig att fixa lavar och mossa!! Så imorgon blir det skogen innan spinningen, oavsett väder. Frågan är väl bara om jag verkligen känner igen vitmossa??? Det vore vansinnigt roligt om vi planerat allt väl och så har jag fel.

Kontentan av detta då?? jo jag är en mossig dam i väntans tider!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är medlem i Mossornas vänner :)