lördag 6 december 2008

Kan det bli bättre än så här? Mat och historia.

Kön var inte så lång, jag fick hjälp att hålla både kryckor och bok för att kunna fotografera. Undrar om det här kan bli en ny favorit. Jag köpte den osedd så att säga. Annars kollar jag alltid noga, men den här känns som ett säkert kort.
Christian och Fredrik bjöd på smakprov ur boken, jag avstod. Det finns gränser för vad man klarar av med kryckor;-) Åt Fredriks mat förra sommaren en vecka då jag jobbade på båten så jag vet att den är outstading!!
Stefan Edman känd miljödebattör, författare, krönikör och en av landets främsta naturskildrare. Bosatt i Ljungskile och älskad av Uddevallaborna.
Boken har han gjort tillsammans med Fredrik och Christian som bidragit med recept från båten. Tydligen är det Christian man kan tacka för att det överhuvudtaget blev en kökssatsning ombord! Alla tre signerade min bok.
Recepten är sorterade efter årstider, Vårprimörer ombord, sommar ombord, skördefest ombord och julefröjd ombord. Maken åt julbord ombord i torsdags och var otroligt nöjd. Skall bli spännande att se om vi kan tillföra något nytt till vårt ordinarie julbord. Annars är det fisksoppan jag absolut vill göra, den är världsberömd;-)

Boken varvar receptkapitlen med berättelser från strandhuggen på rutten. Vackra bilder och intressanta skildringar. Bassholmen är med, ni vet mitt paradis på jorden;-) men också mycket annat. Byfjorden går på en mängd olika rutter, jag har inte hunnit med alla men det är ett mål! Den korta badturen med Sunningen har jag
Fotograferat, den åker jag minst en gång per sommar. Första turen på morgonen i fören med termos, det är en njutning! Det känns som om boken är till mig! jag älskar historia och guidar så mycket jag kan och orkar. Jag är förälskad i "De Vita Båtarna" Och väldigt glad i Fredrik och Christian! Frågan är om det kan bli bättre än så här? Favoritgrabbar, mat och historia samlat i samma bok:-)

PS. det arma barnet jag suddat bort ansiktet på är inget spöke;-) Jag vet inte vems han är och ville inte publicera utan att veta att jag får.)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter spännande. Att blanda recept och historier, det gillar jag. Har två favoritböcker, funna på antikvariat (helt i "mint") som är magiska :-) Din "till bords ombord" verkar bra.
Lustigt, kokböcker och så kommer detta :-)

Anonym sa...

Mmm - härligt med Bohuslän på alla kanter! Tack! Vita båtarna - om du visste hur mycket jag färdats i dom - från barnsben - ut till Hafsten varje sommar,och sedan Sunningen - javisst!Och Bassholmen! Kokboken - var finns den?
(Känner mig lite som "på min gata i sta´n - men jag blir så glad!)
Hälsningar
Ulla

Fritt ur hjärtat sa...

Erik,Ja jag blev full i skratt först tema kokböcker, sedan bokreales kokbok:-) SKall gå en skattjakt på antivariat! Har fått lusten tillbaks;-)

Ulla,Härligt att du gillar och minns det jag själv är "dödsförälskad" i;-) Jag köpte boken på Hallamsn så det är väl Bokia tror jag.

Lena sa...

Simone, Simone, var får jag tag i denna bok? Skulle vara perfekt för Kärleken, som suger i sig allt som har med sjön att göra. Han har frågat efter en kokbok för sjöfolk. Är det reseskildringar med, blir det ju bara bättre. Maila mig, snälla. KRAMEN!