onsdag 7 januari 2009

Jag bloggar inte om Gaza.

Det betyder inte att jag inte gråter. Det betyder inte att jag inte är berörd. Det betyder inte att jag inte bryr mig.
Det betyder att det är svårt. Svårt när man varit totalt historiskt ointresserad. Svårt när det börjar pratas om vem som började vad. För mig är det en konflikt sedan andra världskriget. Å det har jag aldrig förstått. Jag ser bilderna och vill inte!! Jag hör rapporterna och blundar. Barn dör, unga och gamla dör, jag förstår inte och jag struntar i vem som gjort vad! Det här är förfärligt!
Jag bloggar inte om Gaza! Det gör andra bättre.
Erik Laakso
Peter Gustavsson
Marianne i Kairo
MKs blogg
Åsa Kullgren
Thomas Hartman
Bo Widegren
Tillexempel.


7 kommentarer:

The cottage by the Cranelake sa...

Att ge sig in på det området är svårt. Man måste verkligen kunna historien från början. Inte ens då är det lätt. Men hemskt är det som händer där nu.
Christer.

Fritt ur hjärtat sa...

Christer, jag hoppas det kommer fram att det är det jag menar. Eländigt är det att se på och eländigt svårt är det att begripa. Jag valde länkar med lite olika innehåll för att ytterligare visa hur svårt det är.

Bo Widegren sa...

Hej Christer, jag håller verkligen med dig att det är svårt och tack för din kommentar. Jag säger inte att jag begriper "hela historien" utan närmar mig den som pascifist. Inte heller känner jag som vänster och socialdemokrat någon ideologisk anknytning till någondera sidan. Jag förstår verkligen din tvekan. Själv tyckte jag det var en extrahög tröskel att ge sig in i denna debatt.
med vänliga hälsningar
Bo

Fritt ur hjärtat sa...

Hej BO, jag tycker du visar bra på hur svårt det är. ååååå jag heter Simone:-)

Marianne sa...

Jag kan inte heller hela historien. Och struntar egentligen i vem som gör och har gjort vad. Det jag inte struntar i är att högdjuren ger fullständigt tusan i att de dödar människor, och framför allt barn som verkligen inte är delaktiga i konflikten.

Och självklart tror inte jag att alla som inte uttalar sig struntar i det. Det här är verkligen minerad mark med hur många ömma tår som helst.

Jag tycker också en massa mer som jag inte skriver om, just för att det kräver så oändligt väl valda ord och fakta för att inte hamna i en fånig ordväxling i stället för en konstruktiv.

Jag ska läsa dina länkar.

Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Marianne, någonstans handlar det väl om att man kan lida med palestina utan att hålla med Hamas, men det verkar ingen prata om. Länkar na spretar och det är valda just därför.

Marianne sa...

Du har helt rätt! Jag tycker verkligen inte att Hamas gör rätt, även om jag någonstans kan förstå den desperation som får dem att göra det. Och man behöver verkligen inte vara antisemit bara för att man tycker att Israel gör fel.