fredag 5 juni 2009

Show and tell, Fredagstema

Juni och ny ansvarig för temat. Den här gången blev det triss. Annika, Desiree, och Petra H har bestämt sig för att hjälpas åt i juni. Sedan blir det sommarlov. Som en start tänkte jag helt fräckt sno det Annika skrev om reglerna.
Jag vil gärna bena ut vissa ”regler”.
OM du skriver upp dig på temat så FÖRSÖK att ställa upp varje fredag. Det är såklart helt OK att inte slaviskt deltaga vecka efter vecka, men om du skriver upp dig så försök att delta så ofta som möjligt. Om du känner för att ta ett uppehåll så säg bara till så skriver vi upp att du har uppehåll efter ditt namn. Om du vill sluta helt så tar vi bort dig från listan. Easy as that!

OM kommentarer.
Kommentarer är ju a och o i detta tema. ÄR du med så VISA det. Kommentera hos deltagarna, på det sättet hittar andra till din blogg, annars är risken mycket stor att din blogg förblir oupptäckt. OCH får du en kommentar av någon fredagsbloggare så är det artigt och schysst att kommentera hos den personen också, om du inte varit där redan. Jag vet att just kommentarerna hos deltagarna vickar väldeliga. DET är lätt att se när man surfar runt. Så var schysst och kommentera om du läser...Det är bara snyggt! Och personen som skrivit blir BARA glad!

Det viktigaste är att det är roligt!!
SÅ låt fantasin flöda vad gäller ämnena. LÅT kameran jobba. Skriv så mycket, eller lite, du vill i ditt inlägg! VISA bilder!Har du ingen digitalkamera går det bra att låna bilder på nätet,tex från Fotoakuten.se. Låt inspirationen flöda!

Förra sommaren tog vi SOMMARLOV under juli och augusti,
och det tänkte vi göra i år igen. Bloggarna lever en tynande tillvaro under sommaren iallafall. Den första fredagen i september kör vi igång med ett nytt KUL SHOW and TELL år igen! Om det är någon som redan nu känner sig manad att ta över då så säg gärna till! //
Även jag kände alltså att det var dags för en uppdatering av reglerna. Eftersom vi inte använder Mister linky krävs det mer av oss, det behöver man veta.

Så till dagens tema Blå-gult. Bara att inse, min hjärna fungerar inte Blå-gult! Jag tänker Svenskt. Inser i samma veva att Blå-gult är färger och inte nödvändigtvis har med patriotiska känslor att göra. Hjärnan fortsätter, Blå-gult för mig är...... Jordgubbar och mjölk, kanelbullar, faluröda stugor, blanklipade bohusekor, midsommarfirande med majstång och blomsterkrans i håret. Men hallå. Inget av det här är Blå-gult. Hjärnsläpp. Kan det vara så att Blå-gult är mer ett fenomen? Svenskaste Svenskt på något vis. Förknippad med flaggan i så fall. Kanske är det så, åtminstone för mig.
Nödlösningen får då bli att visa flaggan, det mest symboliska jag kan komma på för Blå-gult.Lite Blå-gul blomsterprakt går ju alltid att hitta också.Kör en repris också. Bilden från igår. Solnedgången som belyser Uddevallabron, för mig som älskar bron var det en närmast religiös upplevelse. Och nog kan man säga att bilden innehåller Blå-gult:-)

27 kommentarer:

Mia sa...

Visst kan man få en blå-gul känsla av saker som inte är blågula! Underbart fina bilder. Trevlig helg!

Erica sa...

Jag håller med dig! När jag hör ordet blå-gult är det inte säkert att jag tänker på saker som är just blå-gula (annat än svenska flaggan då). Utan det är som du skriver; jordgubbar, midsommarstång, faluröda stugor o.s.v. Den svenska sommaren, men andra ord :) Och det är så härligt att vi står i startgroparna för den just nu!

Hoppas du får en trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Mia, ja jag kunde i alla fall det, mer än att hitta färgerna;-) Tack! Ha entrevlig helg.

Erica,jag håller med, vi står i startgroparna för de blågulaste som finns. Sommaren;-)
Trevlig helg.

Taina sa...

Blågult tolkas nog många gånger som The Flaggan. Den svenska flaggan. Men visst är det så mycket mer! Falukorv. Hahahaha! Kan det bli mer blågult än så? DET ska jag äta iaf när jag åker till Sverige i sommar. Gott gott.
Ha en underbar helg och hoppas du får tottat på lika vackra solnedgångar som den på bilden.
Kram

Fritt ur hjärtat sa...

Taina, va har ni inte falukorv?? Mer blågult är nog svårt att hitta, skulle vara köttbullar med mos och lingon då:-)
Trevlig helg.

Annika sa...

Blågult är just känslor och upplevelser!!
Det svenska även om det inte just är blågult.
Fint inlägg och fina bilder.
HELT OK att du tog upp REGLERNA igen!!!
Mr linky funkar tydligen inte längre. Marianne i Egypten hade försäkt men det blev nobben. Så visst förväntas det lite mer av oss alla...
Ha en fin helg.
Kramar!!!

Jemayá sa...

Tänker nog dirket på något svesnkt då jag hör blå-gult, fast i det ingår ju mycket nordiskt, som detdär med jordgubbarna...härlig solnedgång! Trevligt veckoslut, nu måste jag sluta läsa bloggar och börja röja i klädskrubben, då sonen för en gångs skull somnat mitt på dagen!

StrandMamman sa...

Ett minne från barndomens Sverigeresor är att det verkligen kändes att man var på annan mark då man såg FLAGGORNA i flaggstängerna och på husväggarna för de var ju inte de bekanta "normala" blåvita utan blågula, även om allt annat runtomkring såg ungefär likadant ut som hemma!!

Anna, Fair and True sa...

Ditt blomsterprakt var så vackert!

Anonym sa...

Härliga bilder och visst är blågult en känsla för oss svenskar. Jag tänkte mer på "gult och blått" än blågult, visst är det skillnad - det första är två färger medan blågult är en känsla!
Trevlig helg och du, jag tycker att din lokalpatriotism och kärlek för hemstaden är jättehärlig!!

Miss Marie sa...

Visst får man en känsla av Sverige av blågult! Och en annan bild kan kännas väldigt blågul även om de färgerna inte är med! Jag tror man förknippar Sverige väldigt starkt med blågult, inte bara för flaggans skulle utan såklart IKEA!

Hoppas du har en bra helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Annik, ja just det, känslan av blågult blir det liksom man beskriver. Fast jag undvek foto på kanslebulle och jordgubbar.
Konstigt om inte Linky fungerarlängre får nog kika rumt på andra tema och se hur de gör.

Jemay+a, jag tänkte också på det när jag sa jordgubbar, vadå Svenskt...;-)

Fritt ur hjärtat sa...

StrandMamma, den känslan hade jag också fast vi åkte till Norge, såg ut som hemma men de pratade roligt och hade andra flaggor.

Anna, tack, men det här var en park i staden, men jag brukar ju skryta om att Uddevallas parker är i världsklass.

Fritt ur hjärtat sa...

Petchie, jo jag hyllar nog min hemstad så det hade räckt med hälften;-) Börjar inse att det är okej med blågult som känsla.


Marie, för mig är inte IKEA lika självklart fast jag har ju förstått att det är det för många.

Anonym sa...

Japp, visst blir vi svenska när vi tänker blått och gult och visst är jordgubbar med mjölk så gul och blått det bara kan bli :-) . Idag på självaste nationaldagen så befinner jag mig i Sthlm. Det skall bli kul att se om jag får någon nationaldagskänsla här. Kram!

Grekland nu sa...

Du lyckade verkligen pricka in den blågula känslan, som ju inte alls har att göra med färger egentligen. Gillar din fina blombild! Trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

maisoui, javisst är det lustigt. Färgmässigt är ju jordgubbar och mjölk typ mera Danskt;-) Stockholm vill jag verkligen vara i någon nationaldag, Skansen tänker jag på främst, får planera in det i framtiden!

Ingabritt, jo det blir just känslan, för ingen kan ju påstå att jordubbar eller kanelebullar är blågula;-)

Millan sa...

Ah jag skriver under pa allt du tar upp som bla-gula saker! Allt som ar riktigt svenskt! Och samtidigt sa langtar jag hem till Vastkusten nagot helt otroligt nar jag ser ditt foto pa Uddevallabron i solnedgangen. Far nastan en klump i halsen kanner jag....
Trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Millan ja den Sveksna känslan verkar vara stark oavsett färg om man säger så. Bron är ju mitt favoritobjekt i solnedgång tyckte jag den var fantastisk!

Desiree sa...

Väldigt svenskt och vackert. Jag gillde nog bilden med de vackra blommorna bäst. Ha en skön helg.

Fritt ur hjärtat sa...

Desiree, jo den är vacker, ska försöka få in det i min rabatt:-)

Västmanländskan sa...

Jag gillar din personliga och mer färgrika tolkning av det blågula temat. Och så gillar jag bilden på de somriga blommorna. Trevlig helg!

Ewa sa...

För oss "Down south" så är inte känslan "blå&gul" Den är "Röd & gul"!
Den har också vissa andra symbolvärden kan jag tänka än den "blågula" Trots att vi är samma land till syvende & sist!Jag hade hellre firat Skånes nationaldag!

Simone, om Uddevalla har de snyggaste parker etc. så vill jag nästan utmana dig - Vår stadsträdgårdsmästare i Landskrona är inte från denna världen! Men tyvärr syns det aldrig i media - bara det negativa om staden uppmärksammas.

Fritt ur hjärtat sa...

Västmanländskan, jo det blir onekeligen färgrikt:-)Blommorna verkar ha blivit allas favorit, synd jag inte kan ta åt mig äran;-)

Ewa, jag blir mest glad för er skull om La har en underbar stadsträdgårdsmästare! Vår är fantastisk, jag ringer henne minst en gång per säsong och uttrycker min beundran. Nästa år har hon väldigt mycket mindre anslag, det känns inte kul!

Saltistjejen sa...

Jag tänkte ju också i ssamma banor som du! blågult känns svenskt! Och jag tror det är så för de flesta svenskar. :-)
Underbara foton hade du! Gillar dina ängsblommor sååå mycket! För mig andas den bilden svensk försommar och Midsommarafton! Även om jag vet att det var så många midsomaraftnar när man letade blommor till stången men allt hade blommat ut utom möjligthvis hundkexen och tistlarna, haha! Ett år minns jag att vi tyckte att våra blomsterkransar såg ut som blomkålshuvuden hahaha!
Stor kram!!!!

Lena sa...

Ja det är lite svårt att tänka "blå/gult" det blir mera "svenskt" men det kanske är samma sak? För mig betyder nog Ölandsbron samma sak som Uddevalla bron för dig!

Fritt ur hjärtat sa...

saltistjejen, så risken är stor att det mesta är överblommat i år också. Lupinerna har blommat flera veckor redan, prästkragarna blommar nu, syrenerna har blommat över. Men det är väl typsikt Svenskt det också på något vis.

Lena, precis mitt dilemma, blågult är Svenskt. Jo broarna symboliserar nog samma saker för oss.