torsdag 22 oktober 2009

Vilken människosyn har Beatrice Ask?

Insändare i dagens Bohusläningen.

När Beatrice Ask är ärlig får man anledning att fundera över människosynen. I en radiointervju 5 oktober fick Beatrice Ask frågor angående förslaget om böter till föräldrar när barn begår brott.

Lotta Bromé frågar om det inte stor risk att de föräldrar som kommer drabbas hårdast av det här är de som har det sämst ställt, om man tänker att man är ensamstående mamma till exempel och knappt får verkligheten att gå ihop, kanske inte alltid har bästa tiden och orken med alltsammans - och så drabbas man av det här ovanpå allting?

Beatrice Ask svarar - "Vet du om jag ska vara riktig ärlig så tror jag att det är såhär att de flesta mammor i den situationen, eller pappor, de är redan hårt drabbade, det kommer inte göra någon större skillnad för deras del."

Hela uttalande andas människoförakt. Ministern säger lite senare i intervjun att de är en viss grupp föräldrar man vill komma åt med lagstiftningen. Då har vi anledning att bli oroliga på riktigt. Lagar är till för alla, inte för att komma åt vissa grupper.

Att det inte spelar någon roll för redan hårt drabbade om det drabbas lite till, är det den Moderatstyrda regeringens ståndpunkt? Att slå undan benen för de redan hårdast drabbade är det den Moderatstyrda regeringens sätt att styra landet?

Anna-Lena Heydar (S)
Catharina Bråkenhielm (S)
Simone Olofsson (S)

Inga kommentarer: