lördag 12 januari 2008

Äntligen grillning och en lillebror som är 40 år.

Vissa dagar är bättre än andra. Idag var en sådan! Jag sov länge i morse, var inte uppe förrän halv åtta, smått chockad av det faktiskt. I och för sig vart det rätt sent igår, men det brukar inte spela någon roll. Vinden mojnade äntligen igår kväll så vi fick på grillen. Hade ekologisk ryggbiff och en bit oxfilé i frysen, det blev fantastiskt gott grillat. Vi har aldrig riktigt förstått det där med att man bara "kan" grilla på sommaren??!! Vi grillar året runt.

Till köttet hade jag gjort en stor sallad, klyftpotatis och en kall cremefraich sås. Satt som en smäck.

I morse fick jag den briljanta idén att jag skulle bege mig till stadens populäraste loppis. Jag har varit där två gånger förut och fått fnatt båda gångerna. Det är så fruktansvärt mycket folk att jag får panik. MEN, nu är jag driven av en lust..... Jag letar efter en burk! Konstigt, nä inte alls. När jag nu måste ha saker i bättre höjd för att slippa lyfta så vill jag ha det snyggt ändå. Saltpaketet t.ex. är alltid trasigt i botten och saltar hej vilt, jag köpte en burk och har en skopa. Burken är för hög och något smal, det är alltså inte helt lätt att få ut saltet, meningen var ju att det skulle underlätta. Jag har farmors gamla burk på näthinnan, en i porslin med trälock och en träskopa i, en sådan vill jag ha. Helt omöjligt att hitta.


INTE gick den att hitta på loppisen idag heller, fast det är förmodligen inte för att den inte finns, det är för att man inte kommer intill och ser något. Jag föll ändå i trans och shoppade för shoppandets skull!! Eller kanske inte, jag hittade underlägg, snygga åtta stycken lika för 30 kronor. Det är vad dom kostar stycka annars, minst, så det kändes väldigt bra.


Sedan fick jag hög puls när jag upptäckte att porslins kaffekannor har sjunkit i värde, de tog 40 kronor styck för dem.Jag gav mer på min tid som auktionsråtta, men jag kunde inte hålla fingrarna i styr utan utökade samlingen med 3!!! Kannor. Det är säker 10 år sedan jag köpte en kanna sist. Nästa gång jag går dit ska det vara 15 minuter innan stängning, då kanske det inte är fullt så trångt.


När jag väl kom hem igen var det i princip bara att hämta sonen och bege sig in till stan igen. Närmare bestämt till Sagabiografen, sonen och jag skulle se Förtrollad. En sån underbar film!! Vi skrattade så vi tjöt. Helt fantastiskt rolig och lite spännande... Det var tur vi fick se att den gick nu, det höll vi på att missa. Vi fick också se att Guldkompassen går nu, den ska vi se imorgon. Risken är stor att den är borta till helgen. Pust, mycket att stå i. Men att gå på bio med barnen är ju lagom betungande....


Därefter for vi direkt på kalas, min lillebror fyller 40 år. Smaka på den!! Jag tyckte aldrig det var märkvärdigt att fylla 40, ingen kris här inte. Men en lillebror som fyller 40, det är inte helt bekvämt!!

Nu har vi återigen sett Stjärnorna på slottet och skrattat så tårarna rann. Den här omgången är verkligen suverän!! Vilken skillnad mot förra säsongen. Man blir så häpen över hur de är som människor, de fungerar ju faktiskt och har hjärnor. Britt Ekland t.ex. inte är hon dum som ett spån som alltid framgått, sönderopererad javisst, men dum, knappast! Jag älskar Stjärnorna på slottet!! Maken och jag spekulerar, vad skulle Du göra om du fick vara värd för en dag...??

Läste på en blogg att Marsvins hannarna vi ska adoptera verkar vara på väg till oss. Det ser vi fram emot, våra två tjejer är guld värda. Vem kunde tro att man blir handlöst förälskad i dom små "grisarna". Små personligheter som pratar med en och visar en tillgivenhet, helt otroligt. Idag har jag städat buren, det gör vi varje lördag. Sedan gömmer vi grönsaker och godis så får de leta och hålla på, väldigt roligt, både för dom och oss.
Imorgon börjar säsongen för Minifältisarna, hoppas det inte regnar fullt så mycket som idag. Man skulle kunna säga att dagen idag, blev en Förtrollad dag!! Vi hoppas också på en förtrollad dag imorgon och att vi får se Guldkompassen.

Inga kommentarer: