måndag 19 maj 2008

Ibrahim Baylan på besök.

A-salen i folkets hus, knappt 20 personer som åhörare, det kan inte vara roligt att komma och tala hos oss:-( Men som han talade:-)) Han hade ett otvunget sätt och lyssnade noga in våra frågor. Jag har kanske inte hört så värst många riksdagsledamöter IRL, men jag var imponerad.

Efter första anförandet på cirka 20 minuter var det öppna frågor. Ur den lilla skaran åhörare,ställdes ganska många frågr, kloka frågor, inget svammel. Ibland tycker jag ju folk ställer frågor för att höra sin egen röst, men så var det inte nu.

Diskussionen om betyg uteblev, men vi pratade regler och regelverk, om det finns rätt kompetenser i skolan, vi pratade resurser och neddragningar, vi pratade lärarutbildning. Måste säga att jag fick raka svar på mina frågor, mycket nöjd med det!! Jag fick en kram i pausen och lite värmande beröm, det gjorde mig så glad, jag är så klok sa hon, tror det var relaterat till mina funderingar när jag ställde frågan.

Jag tycker inte jag är klok! Men jag älskar att ta reda på och vill veta mer, idag har jag t.ex. läste hela rådslagsmaterialet, det som är framarbetat för att så småningom bli vår nya skolpolitik. Jag blev lugn när jag läste det, vi är på rätt väg. Ibrahims svar och tydlighet stärkte det. Synd att det inte var fler och lyssnade, det var han värd.

Jag har sökt länkar och info om Ibrahim men tyvärr inte hittat några. Det hade varit roligt om Riksdagen hade en presentation, eller om han rent av bloggade, men jag hittar inget!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fick fram 46300 svar om Baylan på googles

Fritt ur hjärtat sa...

Visst, lätt som en plätt, men ingen rolig pressentation eller hemsidesadress, det var det jag sökt. Men tack för engagemanget:-)

Lullun sa...

Spännande igen! Vad bra att det verkar gå åt rätt väg. Har väl inte helt följt med i läget hemhemma i Sverige, men det låter ju som om det var behov för en del förändringar. Tråkigt dock att inte fler kom.

Anonym sa...

Hej,

en kortare presentation av Baylan hittas här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ibrahim_Baylan

Fritt ur hjärtat sa...

Anonym, hej och tack. Jag såg allt den då också, det går att få många träffar på hans namn om man söker. Jag sökte mer något från S-sidor.