torsdag 10 juli 2008

Awarden går vidare.

Awarden går vidare.
Christer den raringen gav mig en Award för att jag har en läsvärd blogg.

Jag har tittat runt hur andra gjort och det är så att den går vidare, jag väljer om jag vill vilka som får den av mig. Inget man måste, man kan bara tacka och ta emot.



Först tänkte jag att nej aldrig i livet, det här är bara trädgårdsbloggare som håller på med, och det läser jag väldigt få.


Men så tyckte jag det var lite småkul att dela den vidare efter eget tycke och smak. I "mina" kretsar ofta bland *"GGG" är detta direkt ovanligt, just därför gör jag det!!!

Jag läser otroligt mycket bloggar! Det som är viktigt är förutom att innehållet är överens med mig, mina tankar och värderingar ;-) Är att den uppdateras ofta och att kommentarer besvaras. Ofta kan man inte få allt, men det är önskeläget. Jag har en blandad lista att välja ifrån. Det är sommartider och en del är verkligen borta, det begränsar listan en hel del, skönt!!! Här kommer mina.

Enn Kokk en man med ideologisk järnkoll, med många strängar på sin lyra men med en extrasträng för kultur. Saklig, underfundig och påläst, förklarar saker jag trodde jag aldrig skulle förstå. I like:-)

Nillas tankebubblor snärtig, bilder och små rappa kommentarer, alltid pricksäker och tänkvärd.

Nordtorpstankar varvar dagsaktuella händelser med minnen och anekdoter, huvudet på spiken och slagfärdig.

Peter Barlach kort och koncis, lång och omständlig:-) Ständigt uppdaterande. Rolig, utmanade, jag fattar inte alltid, men jag gillar:-)

Nya äventyr Marianne i Kairo berättar lika mycket med bilder som med ord, också ständigt uppdaterad och mycket intressant att delge, man kan nästan känna värme och dofter från hennes inlägg.

Uddevallabloggen den tredje makthavaren i Uddevalla, vilken genomslagskraft en blogg kan få! Det är politiken, pressen och Gunnar. Ofta är en nyhet på bloggen först och i tidningen dagen därpå. Lyfter Gunnar en fråga på bloggen är politiken strax i den frågeställningen också. Gunnar har också tagit på sig att föra historien om Uddevalla vidare. Ett nog så viktigt arbete, alltid villig att berätta och förklara, en mycket intressant blogg.

Jag valde 6 stycken jag vet, hade nog kunnat ta några till :-))

* GGG = Griniga gamla gubbar :-))

8 kommentarer:

Marianne sa...

Tack Simone! Tack för utnämningen och tack för dina fina ord! Jag blir verkligen jätteglad för det du skriver!

Just nu är jag dock en dålig bloggare och bloggläsare, men det blir bättre igen när jag är klar med den här jobbperioden.

Gunnar Klasson sa...

Jag får också tacka för de vänliga orden! Visste inte vad en award var för nånting men jag förstår att det är nånting väldigt fint. Mest av alla är det ju du Simone som är värd massor av awards. Självutlämnande, klokt och en talesperson för det sunda förnuftet. Och jag hoppas verkligen att dina smärtor snart skall kunna behandlas och att operationen lyckas bättre den här gången. Det är fantastiskt att du kämpar på trots alla problem. Lycka till!
Och du må tro att jag har letat efter oranga stolar på badrestaurangen i dag, ända tills krögaren sa att det måste väl vara de där hon menar, i det han pekade på 70-talsmöblerna i Brunnspaviljongen. Jag hade fått för mig att det var några enstaka Gustafsbergsstolar som du hittat på i någon undanskymd vrå, men det var ju hela möblemanget! Till saken hör att krögaren klätt om 45 (!) Gustafsbergsstolar. Hela släkten deltog i detta omfattande arbete runt påsken.
70-talsmöblerna skall ut men pengar måste fram för att kunna köpa nytt. Just nu ligger vi väl någon miljon back så det är ganska svettigt.

Fritt ur hjärtat sa...

Marianne, du är så välkommen. Din blogg är något utöver det vanliga.

Gunnar, det var inte meningen att ställa till huvudbry för dig:-) Jag tror inte så många av mina utvalda vet vad en award är, därför var jag också tveksam, men va sjutton det är ju lite roligt också.

Att du springer och letar möbler för att jag säger något på bloggen:-) Det tyckte jag var vansinnigt roligt!!! Hoppas du inte tar något personligt.... Jag skrev ju att de var i den ena delen. Om man har dans där kanske mölerna kan stuvas undan i ett förråd eller så, helhetsintrycket du vet. Men jag hoppas du också läste att jag tyckte det blivit fint, även om lusten att fotografera tillfälligt avtagit.

En fråga som dykt upp i mitt huvud allt oftare är, finns det förutom stiftelsen... inget Gustafsbergs vänner eller liknande, du vet en förening som med medlemsavgifter i nära samarbete med ledning och riktlinjer, kan vara behjälpliga bara för att de gillar området. Tänker på Botaniskas vänner och liknande organistioner, det skulle kanske vara något??

Lae i Nordtorp sa...

Hej Simone!
Jag hade heller inte hört talas om Awards i dessa sammanhang, men blev mycket glad för uppmärksamheten. Det är roligt att bli nämnd på samma sida som de blogggiganter som jag ibland är lite avundsjuk på. Men jag instämmer med Gunnar när han skriver att du är den som är mest förtjänt av awards. Trots dina krämpor ångar du på med en energi som är ofattbar.Dina foton är också höjdare. Hoppas nu att du får en lugn och fin semester och att operationen går bra. Lycka till.

Anonym sa...

Tack! Det var roligt att läsa!
Ha en skön helg.

Fritt ur hjärtat sa...

Lae, tack, ta nu åt dig berömet:-) Jag läser din blogg med lika stor entuiasm som andra, du är också en gigant.

Nilla, varsågod.

Jag har sett att Enn uppfattat awarden det har däremot inte Peter gjort, precis som jag förutspådde är detta vanligast inom trädgårdsbloggar och lite okänt här. Därför var det dags:-))

Peter Barlach sa...

Åh, tack snälla, vad stolt glad och smickrad jag blir! Puss, vi ses!

Fritt ur hjärtat sa...

Peter, *fniss* det var väl inget;-)
Roligt att du blir glad, det är ju liksom meningen.