tisdag 23 oktober 2007

Höstkänsla

Man blir glad av högar med höstlöv! Jo det är uppenbart. Igår när vi gick från cafét tillbaks mot musikskolan blev Theodor överlycklig när vi hade tid att stanna till. I en annan hög var det betydligt äldre barn som gjorde exakt samma. Det är något visst! Jag tycker glädjen lyser om honom.

Något som inte är riktigt lika kul. Närmare bestämt inte kul alls! Är det faktum att vi åker på en stor utgift för bilen. Den ska besiktas i början av november, då får man lämna in den billigt för en "förbesiktning" hos Ford. Vi brukar inte falla för sådana lockelser, men vi vet om att vi har ett läck i kylen och det är en lampa som blinkar oroande...
Diagnosen var deprimerande!! Oljeläckage i bromscylinder. Mer läckage, då i kylen. Glapp i K-stag?? Vad nu det är... Kostnad 3 400 + 1 900 + vet inte beror på var kylar läckaget sitter!! Alltså någonstans mellan 6 och 10 tusen.

Roligt nu när det närmar sig jul. Nu är julen inte så påkostad hos oss, men något extra går det ju alltid. Takomläggningen till våren och kanske framför allt semesterresan vi precis börjat planera, jag ser hur den flyger sin kos! Taket måste vi fixa så det är inget att dra in eller vänta med. Men semester, åh vad vi skulle behöva det!
Sommaren regnade bort och den enda veckan det inte regnade, ja då bytte vi panel och målade.

Hade också planerat en vuxenhelg i Göteborg alldeles snart, men vi ställer in den också. Fast där är fördelen att vi tar ändå en vuxenhelg. Theodor får bo någon annan stans så är vi själva hemma. Det är nästan lika bra. Bara hotellfrukosten man missar! Men det får man ju jobba på hemma istället då. Någon stans är det viktigast just nu. Att vi får en helg själva. Vi är duktiga på det, två gånger om året i alla år har vi alltid varit själva. Det ger så mycket i vardagen, att man då och då får tid för varandra. Det var lättare förr när den stora pojken bodde hemma, nu är det lite bökigare men vi ger inte upp. Blir han mutad brukar han passa lillebror. Oftast tycker han det är bäst att komma hit, hans etta har inte så mycket att erbjuda. Men nu vill vi ju vara själva hemma. Får väl se hur mycket pizza och filmer som behövs !! Men det ska jag nog lösa!

Inga kommentarer: