fredag 22 februari 2008

Skit morgon!!

Kände redan igår kväll att nu, nu äntligen har jag kraft att skriva anmälan till Länsstyrelsen. Den filar jag på för fullt nu. Så skönt att jag äntligen får ändan ur vagnen. Annars var det lungt sagt en riktig skitmorgon!! Jag tog första muggen kaffe, flyttade in stolen lite för nära bordet och en hel mugg kaffe dränkte, bordet, duken, skorporna och Bohusläningen. Det rann i floder ner över mina nya skinnstolar och med en hög fallhöjd skvätte det rejält innan kaffet nådde golvet.

Bohusläningen gick inte att läsa, duken åkte i tvätten, underläggen jag fick i somras när jag fyllde år blev förstörda, det var tydligen plast med papper inuti och kanten är inte hel, så det rann in där, skit, dubbel skit. Jag har torkat, torkat och torkat....

Nu ska jag skriva anmäla klar och posta så det är gjort när jag blir "vilande". Jag ska också skynda mig för att besöka mormor. Sedan blir det full rulle hela dagen. Tänker ni också på Sven Melander när ni säger full Rulle??:-))

I alla fall ska jag sortera papper, AFA i en pärm och Försäkringskassan i en annan. Mitt nattduksbord är fullt och överfullt, måste få in i pärmar och bort!!!
Först då kan man också se att vi har en matsalsgrupp där vi ska duka för kalaset imorgon. Jag ska också baka tre tårtbottnar, två chokladbottnar och en maräng. Det blir en gräddtårta med jordgubbar. Fördelen med mjuka kakor är att mixern sköter det, det är det enda jag klarar av att baka nu för tiden.


Om jag efter det rycket har någon kraft kvar skall jag dammsuga, vi får väl se hur det går med det. Sonen som imorgon fyller 11 år har fått order om att städa sitt rum, han gör det varje vecka men nu vill jag att han dammar. Han höll på att dö!!! Oj vilket ansvarsområde, det ville han absolut inte ha, men det var inte förhandlingsbart.

Så inte sjutton har jag tid att sitta här, jag har ju massor av saker att hinna med!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känner stark sympati med dig i denna bedrövelse!
Har själv upplevt en "skitmorgon" för många år sedan. Var på kurs. Hade hyrt ett litet rum med kök som tillfällig bostad. En morgon med tänkt frukost - fil och flingor, slutade i katastrof.
En oöppnad filpaket skakades av undertecknad för att få lite bättre viskositet. Under omskakningen sprack förpackningen och tömde sig på en sekund över spis, in i ugnen, över köksbänk, skåp,in i samtliga kökslådor, ner på golvet och på köksmattan.Det blev att tvätta och torka som en vansinnig. Han ej äta något för att hinna till kursen.
Finliret av rengöringen i köket tog i stort sett hela följande kväll.
Är än idag misstänksam och försiktig vid hanterande av dessa förpackningar.

Fritt ur hjärtat sa...

Oj, fil som är så segt! Stackare. Tänker på en hotellsemester i Karlstad tog det röda mjölkpaketet och slog en skvätt i kaffet... KLUNK, sa det. Fil, dumt, de borde ha samma färg landet över....