skorpor.
Macka, och inte vilken macka som helst. Saltå kvarns Fruktbröd, med Bregott och lämpligt pålägg. Fruktbrödet är fantastiskt gott. Jag fick smak på det när jag låg på Vidarkliniken, är mycket tacksam att det finns hos Carolines hälsoköp med leverans varje Onsdag.
Andra alternativet är: Fil och flingor, solroskärnor och OSVAVLADE Aprikoser. Har aldrig förstått det där med svavelbad...
Jag är laktosintolerans men klarar en liten mängd mjölkprodukter då och då.
Långa frukostar tar vi på helgen. Då är det äggröra och bacon, rostat bröd, massor av olika pålägg. Maken dricker juice, det gör aldrig jag. Juice använder jag endast till Pasoá;-)
Hotellfrukost är vår passion i livet (det också) Vi bor förhållandevis ofta på hotell, det är vårt sätt att skämma bort oss. Vi läser alltid noga om just frukosten. Scandic brukar vi välja om det finns möjlighet, där är frukosten nästan helt ekologisk, något som tilltalar oss.
I andra länder är frukost ibland ett problem! Dels för att jag vill ha kaffe direkt jag vaknar, det löser vi med vattenkokare på rummet och Nescafe. Men som England t.ex. eller Turkiet där det bjudits på Kontinental frukost. Jag störtar. Där får vi alltid "stödhandla", ofta väljer vi lägenhet utomlands för att få möjlighet till egna härliga frukostar.
Den bästa frukosten får jag dock i Grekland! Yoghurt med honung, färskt bröd med getost och melon. På en solvarm balong och rätt dofter i luften;-) Jösses jag tror jag störtar, måste beställa en resa...mmmm FRAPPE:-)
Så, ja, frukost är viktigt för mig!! Dagens blev snabb eftersom tiden till doktorn blev akut men jag fick ihop:
två mackor fruktbröd med Blåmögelost. Den godaste mögelost som finns!! Kornblå blomster tror jag den heter, Ekologisk naturligtvis. Smaken när den salta lätt grovkorniga osten möter den söta frukten i limpan.... Oslagbart!! Bilden visar också att jag har mjölk i Kaffet.
5 kommentarer:
Boveteflingorna brukar vi också köpa. Goda!
Åh nej, så där får du inte göra :) Inte fresta så. Skorporna, vill ha! Yoghurten, det kan jag sakna så. Fruktbrödet är jag säker på är gott, det vill jag smaka. Och mögelosten du hade på smörgåsarna på sista bilden. Mmmmm, så gott det ser ut.
Mmm... Skorpor! Det åt jag som barn till frukost ibland. Men då i form av brytna bitar i en djup tallrik med mjölk. Oj vad gott det var! :-)
Skorpor, MUMS!! OMG, skorpor med smör och ost. Det kan jag äta tills jag storknar.
Eller med marmelad på. Mums vad smaskigt. Blir hungrig på frukost fastän det är middagsdags här...
hihi, vad skorporna gjorde påverkan! Det hade jag inte tänk på. Skorpor med varm mjöl, mmmm det åt jag också som liten.
Boveteflingorna är riktigt goda, något helt annat än Cornflakes.
Skicka en kommentar