fredag 25 juli 2008

Ansvar att ha djur.

Ibland tror jag inte det är sant!! Vi har det som vi har det, inte kan det bli värre... jo men visst kan det de!! Vi har varit hos veterinären med Frutti idag.

Frutti den minsta av dem vi tog över för att vara snälla, den fegaste, spinkigaste och nervösaste. Hon har blivit så fin, lagt på hullet och fått massor av egen tid med "lillhusse" så hon är trygg och kavat. Nu är hon sjuk. Vi vet inte riktigt hur illa det är, veterinären var svävande, troligen för att inte skrämmas och för att vi skall hinna prata sjuka djur och avlivning hemma över helgen.

Vi löste ut ögonsalva och ska behandla i7 dagar morgon och kväll, MEN det ser mer ut som om något trycker ögat utåt, alltså i så fall en böld i munnen möjligen huvudet. Ögonsalvan i sig gör att make och son som skulle "semestra" nu när jag läggs in på måndag får helt plötsligt stanna hemma och vårda djur. Maken är upprörd, han har från början varit emot "djuribur"och får nu mer vatten på sin kvarn... Nu håller vi tummar och tår för att det hjälper med ögonsalva. Det är minsann ansvar att ha djur!Våra Marsvin

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så sant!Att ha husdjur är lika mycket jobb som barn!Man måste alltid vara redo att alltid ställa upp när det blir kris!De behöver minst samma uppmärksamhet!
Hoppas den kryar på sig!

Lena sa...

Hej! Har du ork och tid att vara med i den nya fotoutmaningen. Jag blev tipsad idag och den startar just idag. Fredagsfärger.

http://fredagsfarger.wordpress.com

Sköt om dig. KRAMEN!

Fritt ur hjärtat sa...

Mandystockholm, visst är det så, aldrig någonsin kan man säga att man köper djur och de är barnens ansvar, här delar vi lika på jobbet och kärleken, men det här kommer olyckligt i en period då vi har så mycket annat tråkigt!! SKIT!

Morsdeka, jag vet inte riktigt jag kollar! Fillar ju både att fota och vara med på tema så vi får se. Tack för tipset.