fredag 8 augusti 2008

75 % spis går inte!

Stod och lagade mat till semestern. Kycklingfileérna var nästan f'ärdigbrynta och jag skulle ha en platta till köttfärs såsen. Vrider på och strömmen går, shit, jag som skall laga så mycket mat! Maken kollar och det är jordfelsbrytaren som stängt ner, han startar igen, jag vrider, pang, samma sak! Bara att konstatera, plattan har elfel. Lagom bra suckar jag, taket kostar multum och nu måste vi ha ny spis. Varför då säger maken???? Du har ju tre plattor som fungerar! Alltså 75%.

SUCK!! STÖN! Man varken kan eller skal ha stora stekpannor på de minsta plattorna, det blir ett evigt jobb att byta plattor, komma ihåg att inte sätta på den trasiga och planera väl. När jag tänker efter är ju ugnen kass också, listen i framkant hänger och mycket värme går rätt ut, dessutom har jag aldrig gillat den här spisen.

Nej men jippi!! Spisen är trasig jag måste köpa en ny, det går inte att leva med 75 % spis!! Hoppas min närmsta köksbutik har 20% snart. Vad roligt det ska bli med ny spis:-))

5 kommentarer:

Ewa sa...

I mellantiden kan du ju alltid kolla loppisar/blocket mm. Brukar gå att hitta helt ok grejor för några 100

Barbamorsan sa...

Ja men visst, är ju jätteviktigt med en spis som man trivs med/ som fungerar som man vill. Hoppas det går bra att fixa allt.

Fritt ur hjärtat sa...

Ewa, tror inte det blir mer än en vecka, men om det drar ut på det får jag kolla blocket.

barbamorsan, visst måste man trivas med spisen så nu skall jag verkligen välja!

Mors Deka sa...

Går det inte att byta plattorna? Du har kanske en sån där modern häll? Jag kan inget om dem, men de gamla vanliga spisarna med plattor, går ju jättebra att byta var platta för sig. Det har vi gjort ett par ggr. Inte är det dyrt heller.
KRAMEN!

Fritt ur hjärtat sa...

mors deka, den är så gammal att det inte känns meningsfullt, ugnen har varti småkass ett tag så egentligten ville jag byta, men det var pengar som hindrade mig, nu gör jag det ändå....