måndag 25 augusti 2008

HALLÅ!! Det är faktiskt bara Augusti.

Läser någonstans att det är höst, dags att plocka in lite växter och förbereda sig. Jag vägrar! I morse var det endast 5 grader! Hu så hemskt, nu kommer tomaterna aldrig att mogna.

Förr om åren har man räknat både Augusti och September som sommar, vi har badat och skällt över skolan som börjat så tidigt, båtarna som slutat gå efter turlista och bussarna till stränder som dragits in.

Såg också någon som prisade dagen igår och kallade det Brittsommar. Herre min je! Brittsommar, det brukar jag tacka för i Oktober, ni vet den där sista oväntade värmen som kommer och tar farväl, så därför kommer här en liten påminnelse till vädrets makter;-)
HALLÅ!! Det är faktiskt bara Augusti.

10 kommentarer:

Peter Barlach sa...

Vad fint med annonseringen. Jag ser mycket fram emot Uddevalla-kvällen, du verkar vara en föredömlig arrangör och en trevlig figur.

Inte behöver du tävla, när vi ses ska du få en bok av mig!

Fritt ur hjärtat sa...

Peter, föredömlig tror jag nog man kan diskutera;-) Men jag tycker det är fruktansvärt roligt!! Jag hoppas verkligen jag är på fötter när du är här, det ser jag fram emot!! Å du jag samlar på böcker...

Anonym sa...

Här var det bara 2,5 grader i morse. Daggen på bilen frös till is när jag körde iväg! Inte höst än, men den närmar sig en aning.
Christer.

Anonym sa...

Hoppas du inte ansåg att det var jag som prisade dagen och kallade den brittsommar som något positivt. Som de bildade personer vi är så vet vi ju att brittsommar infaller om den gör det runt själva Birgittadagen den 7 oktober!

Bläh för den tidiga hösten! Inte ens när termometern visar 20 grader känns det riktigt varmt.

Fritt ur hjärtat sa...

Christer, jag håller för öron och ögon och joddlar! Hör inte ser inte, det är sommar....

annaa, nej det tror jag inte det var en trädgårdsblogg.

Anonym sa...

Har precis kommit hem från norra delarna av Norge (Bodö) och Sverige (Arvidsjaur)- aldrig under 8 grader på natten, runt 20 dagtid, lite regn men inte så man behövde regnkappa, massor av dagsljus, sol upp runt 04 och ner runt 23. - KANON!!

Så visst katten är det SOMMAR!!!!

Fritt ur hjärtat sa...

Ewa, bra då är vi fler som envisas.

Lena sa...

Jag håller med dig, Simone! Överallt skriker man ut att det är höst. Visst, det har blivit kallare och mörkret faller snabbare om kvällen... Jag vägrar åxå tycka att det är höst redan. Inga tjocka jackor här än... KRAMEN!

Fritt ur hjärtat sa...

mors deka, kortkort och sandaler har jag! inget tjockare här inte!

Lullun sa...

Kan hålla med om att det är galet. Fast å andra sidan måste jag nog säga att hösten verkligen är på G här, när ju nu kan se hur det snöar, om än på minimum 600 meters höjd, varje dag! *hihi*
Fast turligt nog har vi pga av solljuset och annat ganska jämn dygnstemperatur. Så även om vi bara har +4 C mitt på dagen så är det inte frost på natten. Alltids något. Sedan kan man ju inte klaga, medeltemperaturen i juli är ju +7 C här... ;-)