lördag 9 augusti 2008

Sommar, sömn, semester.

Stor förvåning när jag vaknade halv sex och inser att jag sovit hela natten. Det var längesedan. Jag la mig strax efter tolv så det blir många timmar.

Annars var jag mentalt förberedd på att stiga upp mitt i natten och hämta barn. Sonen den yngre tältade nämligen, sist gick det ju inte så bra. Men telefonen har varit knäpptyst. Klart det blir viss skillnad de är tre i tältet och sover i en trädgård:-) Vad vet jag, kanske alla tre sover inne vid det här laget.....

Mysigt att bli barnfri så där helt apropå, huset blev för den del inte tomt. Peter kom som vanligt en fredag och Åse som sin vana trogen ringde för att höra hur vi har det kom också, jag älskar verkligen att vara omgiven av vänner.

Nu packar jag för Bassholmen, inte mycket alls, man går nästan i samma kläder så det är mat och sängkläder. Lätt packning är ett måste eftersom jag inget bär. Syrran var här igår och vi planerade maten, ingen onödig packning där heller allt klappat och klart in i minsta detalj:-) Förut bävade jag för hur det skulle gå, nu längtar jag ihjäl mig!!

Kom också på att när maken kommer ut på fredag så åker troligen Peter med, han har varit med och lagt om taket på huset men egentligen aldrig varit där. (Jo taket lades om av frivilliga, Naturskyddsföreningen sköter torpet men med frivillig arbetskraft) Under kvällen kröp det fram att Åse aldrig varit på Bassholmen heller, så nu funderar vi på hur vi skall "lura" ut henne, om så bara över dagen.

Vet ni att man kommer ut via båt som vandrarhemmet har hand om?! Det är alltså lätt att ta sig till Bassholmen, ring vandrarhemmet, de hämtar i Kärlingesund, kostar 50 för vuxen och 25 för barn. Visst är det fantastiskt! Det gör syrran när hon och kusinen kommer på Måndag och när det åker på Torsdag, ingen beställning behövs, ring när ni är på parkeringen.

Härligt så här i slutet av säsongen, båttrafiken belamrar inte hela ön och man har mer hästar och får inpå knuten än andra människor. Fast jag hoppas att Maria och Larsa kommer förbi, kanske DU också om du har vägarna förbi. Bassholmen pärlan på jorden med stor plats i mitt hjärta!!

4 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Låter sommarhärligt, inte lika mycket folk här, har haft sällsynta lugna dagar helt ensam, mysigt som omväxling.

Fritt ur hjärtat sa...

hannele, hoppas, hoppas, hoppas att jag klarar veckan det är ju onekeligen en utmaning i mitt tillstånd. Men att vila efter operationen och hämta kraft inför nästa, det kan nog inte göras på bättre plats!

Anonym sa...

Nu längtar jag också!!!
Behöver varva ner och
vart kan det göras bättre? Att vara hästtokig och ha 20 hingstar betande omkring sig :-)
Lååångt från alla målarpenslar....
Kram Söstera di!

Fritt ur hjärtat sa...

syster yster! Glöm inte morötter!!Då är de inpå knuten ofta om det vet vad som vankas. Kamera rekommenderas också man blir nördig och tycker att allt är vackert därute:-)