onsdag 3 september 2008

En fotomodells vardag.

Det finns inget naturligt i att stirra in i en kameralins och försöka se naturlig ut! Igår träffade jag en reporter för ett samtal och i släptåg var en fotograf. Tro mig jag är tacksam för det!! Fotograferna verkar vara ett utdöende släkte, men det finns ingen amatörfotograf i världen som kan mäta sig med en riktig, det är min klara uppfattning. Trots det känns det inte speciellt naturligt att bli satt på en stol och uppmanade att titta si och så. I olika sittande stilar sköt han säkert av 50 bilder, jag blev mer och mer osäker... får du mig inte vacker nu sa jag till slut, så får du nog supa mig snygg;-)

Usch så obekvämt det var. Le, titta på blixten, vrid på huvudet men låt ögonen sakta vandra mot mig, jösses, jag slet! Jag har inte sett någon bild än, men jag är faktiskt inte orolig. Jag litar till 100 % på den här fotografen, sedan får jag hoppas på min naturliga skönhet;-)

Jag tänker på att detta är vad de söker, de unga tjejer i Tvs såpoperor, de som vill bli modeller, detta är en fotomodells vardag, *rys*

12 kommentarer:

Grekland nu sa...

Journalisten i mej undrar förstås nyfiket varför du blev intervjuad? Är det nåt vi kan få läsa?? Hoppas bilderna blir bra! Det brukar de ju bli, när duktiga yrkesfotografer är i farten. Men fy för att vara modell...

Hannele på Hisingen sa...

hihi, min amatörkompis lyckas ta bra bilder på mej :)

Marianne sa...

Ja, jag sällar mig till frågorna från Grekland. Ställer exakt samma frågor : )

Och så undrar jag vad du åt till frukost. Maken kan väl servera lite frukost på sängen, förresten?

Hoppas att dagen blir bra.
Kramar!

Anonym sa...

Ja, så rätt! Begriper inte dem som känner sig bekväma framför linsen.

Fritt ur hjärtat sa...

grekland.nu, det undrar jag också?! ;-) Nej då, jag är ny ordförande i Uddevalla Riksteaterförening och höstens program är klart, ett kanonprogram för övrigt. Den här intervjun borde troligen varit gjord för typ 6 månader sedan men det var ju mitt i operationen, så sådär ny känns jag inte längre, men alltså ett litet porträtt av mig, blandat med visioner, tankar och målsättningar för föreningen. Bohusläningen har ju kod och kostnad till allt på webbtidningen så det blir nog oläsligt.

hannele, jo visst lyckas amatörfotrografer till och med jag, men när en bild skall publiceras känns det så viktigt med ljus, färg, bakgrund och annat sådan missar lätt en amatör.

marianne, maken gör kaffe till mig varje morgon, det är doften som får mig ur sängen. Idag åt jag lite fil med solroskärnor och torkad frukt:-) DUKTIG! Jag tror dagen blir bra för ajg är beordrad vila av maken så det är dator och TV som gäller, skall klämma in en intervju till, men hon komemr hit. Samma tema men annan tidning.

gubben, nej det är verkligen obekvämt! Värst är ju att de säger att en bild aldrig ljuger;-)

Anonym sa...

Visst är det trevligt när det är en proffs fototgraf MEN tänk på att en sådan har exklusiv rätt till sina foto och gör som han vill med dem.

I vårt fall innebar det att ett foto taget på Chili nu finns till allmänt beskådande på TV4 i en annons för problemhundar. Är det något Chili INTE är så är det problemhund men fotografen äger sina bilder och säljer dem som han ser rätt. Något vi inte visste - innan -

Fritt ur hjärtat sa...

ewa, det här är Bohusläningens fotograf så han äger inte sina bilder det gör tidningen *pust* fast jag tror jag är svårsåld;-)Nu måste jag kolla reklamen på 4an.

Anonym sa...

En bra fotograf är guld värd!! Har fått lära mig att man skall titta långt bakom fotografen för att det skall se bra ut. Lätt och säga när man blir blind av blixtarna :-)
Christer.

Marianne sa...

BRA vännen!

Fritt ur hjärtat sa...

Christer, eftersom jag känner den här fotografen väl kan jag vara någorlunda avslappnad, annars vore det nog omöjligt. Nu är jag spänd på reportaget.

Marianne ;-))

Anonym sa...

Men tidningen gör som den vill med sina bilder! En bild på mig tagen i mitt kök av vår gemensamme vän Lasse fick i åratal illustrera "kvinnor och alkohol" i Bohusläningen. Hade man inte övergått till digital bildarkivering så hade den väl använts än...

Fritt ur hjärtat sa...

annaa, jo det vet jag, men eftersom det är ett porträtt rätt upp och ner på en stol oroar jag mig inte. Tror inte jag gör mig i reklamsammanhang. Däremot har de redan sagt att de lagt upp ett arkiv för att ha vid telefonkontakter i kommande frågor i samma ärende.