söndag 22 februari 2009

Nästan klart åtminstone i fas.

Rotsakerna är skalade och delade. Laxen urbenad, snittad, fylld med färskost och toppad med bacon. Tårtan påbörjad för att bli lite saftigare, grädden vispas i detta nu. Åkte och köpte ett MINE glas till;-) ett mörkgrönt. Så synd om mig...vi blir nio runt bordet och jag hade 8 glas. 9. vilken ojämn och hemsk siffra! Måste nog se till att få 10....Bordet är dukat och sonen hemkommen. Det känns som om det nästan är klart för kalas, vi är åtminstone i fas.







7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gott det lät med kombinationen lax och bacon. Steker du bacon först och lägger på och sedan in i ugnen, eller hur gör du? Rotsakerna gör du dem i ugnen också? Jag är så dålig på att äta rotsaker. Jag måste komma över det där. Har du några bra tips? Kram :-)

Fritt ur hjärtat sa...

maisoui, jag använder ofta rotsaker, hela säsongen om man säger så. Idag när jag kör dem iugnen är det stora bitar av allt, lite rapsolja i botten, salt och svartpeppar över. 200 grader i en timma, rör om sista kvarten kasnke så eventuell färg blir lite jämn. Detta är otroligt gott och lätt!

Laxen är lika lätt jag förbryner inte. klipper bacon i småbitar som jag duttar över hela sidan . Nu hade jag gjort 2 snitt kängs med sidan som jag fyllt med vitlöksfärskost. Klappar på salt och svartpeppar och så över med baconen. I ugn 175 grade ca 30 minuter. Till detta cremefraich med dill och lite salt. VOILA en superb måltid.

Emmama sa...

Gott gott gott! Och jag gillar ocksa de dar glasen! :)

Anonym sa...

Tack! Mums :-)

Fritt ur hjärtat sa...

emmama, ja jag är kär i mina gla, också;-)

maisoui :-)

Anonym sa...

Snart har du nog dussinet fullt av glas!

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, jag hoppas det! Börjar få ont om ursäkter bara...;-)