SMART! Att göra stora burkar med livsmedel man använder lite av. Gick nästan i taket när jag nyss köpte sesampasta för första gången i mitt liv. Det står 2 tsk i receptet. Minsta burken är på 360 g. Hur mycket hummus måste jag göra för att bli av med de 330 överblivna grammen....Någon tjänar pengar på mig. Ska googla och se vad mer man använder sesampasta till. 2 tsk bah!
5 kommentarer:
JA - kom med tips om vad mer man kan göra, jag har slutat göra hummus med sesampasta, för burken är tokstor!
Sesampasta kan du använda till mer än hummus, en matsked i svampsoppan, eller i såsen till den nyfällda älgen, en liten skvätt i salladsdressingen tillsammans med olja och vinäger. Rör ut den med lite florsocker efter tycke och smak och du får din egen variant av "jordnötssmör", jag har använt det som smaksättare i bröd. Fantasin får inte ha några gränser, för man måste ju göra av med eländet! :)
Anna, verkar vara något man ska lära sig stoppa i lite här och där... Ska prova utan i fortsättningen.
Anders, Jag fattar, jag provar lite här och där.... Man vill ju inte kasta...
Kanske går det att frysa in...
Min burk fick jag kasta.
Dyr hummus blir det.
Britta, funderade också på det, kanske i istärningsfack för att ta fram lite i taget efter behov.
Skicka en kommentar