lördag 10 oktober 2009

Föreningarnas dag på Bohusläns museum.

En dag då föreningar får visa upp sig är, känns det som, ett återkommande arrangemang i Uddevalla. Det som slår mig när jag tänker är att de är i olika konstellationer varje gång. Konstigt!

I Uddevalla Riksteaterförenings styrelse är vi såpasss många aktiva att vi delade dagen i två pass. Några satte upp materialet och var det första timmarna, resten tog eftermiddagsdelen och packade ihop. Vår placering var katastrof, men det är klart någon måste stå där också... Det är då jag som ordförande blir stolt och glad över styrelsens engagemang. Kommer inte besökarna till oss, går vi till dem. Alltså minglade minst två personer ständigt runt och delade ut vårt program och talade om var vi stod. Dagen till ära kunde vi erbjuda att man deltar i utlottning av fribiljett till kommande föreställning om man löste medlemskap på plats.

Vi fick 5 nya medlemmar egentligen 6, en familjemedlem också. Ett bra resultat! Många blev också riktigt intresserade av att Wollter och så småningom även Ulvesson kommer med föreställning.

Väldigt intressant att ta emot de frågor som dyker upp. Eftersom jag minglar ganska dåligt stod jag mest vid vårt bord. Jag fick frågor om Studio 32, om Regionteater Väst och om lokaler. Det var intressant att höra förvecklingarna, allt från att vi är en teater till att vi spelar teater och borde samsas i de lokaler som finns. Det här ledde till bra samtal och några fler är nu upplysta om att Uddevalla Riksteaterförening är en ideell förening. Vårt mål är att ta bra kultur till Uddevalla. Vi spelar inte själva. Som medlem har man inga förpliktelser. Det är styrelsen som sköter arbetet. Ett medlemskap kostar 120 kronor om året och i det ingår bland annat 50 kronors rabatt på de flesta av våra egna föreställningar. Det vill säga de vi själva tar hit. Man kan se så krasst på saken att om man på ett år går på 2 föreställningar har man fått tillbaks allt utom en tjuga av medlemsavgiften. Går man på 3 har man tjänat 30 kronor:-)


Jag hann prova någon sorts pirog från Somaliska föreningen, se Kurdiska män dansa, titta på gamla redskap hos hembygdsföreningar, prata lite med de på LokalTV Uddevalla, dessutom prata med partikamrater och andra trevliga människor. Jag tror en sådan här dag är bra även om jag idag hade rätt mycket att säga om upplägget. Fast det ska jag ta om det blir en utvärdering...

Inga kommentarer: