fredag 16 oktober 2009

Show and tell, Fredagstema

Favorit film/filmer har Erica som tema idag. Kul, men svårt att fotografera. Om jag börjar med det här fotot, kan ni gissa då? Inte? E det lite svårt.. Den här då?
Hmmm, vad har vi då?! En nedlagd station. AHA! Nu vet ni:-) Den bästa eller en av två jag tänker på när det gäller det bästa jag sett är. För er som inte sett den kan jag bara kort berätta att den handlar om vänskap. Sårbara människor och livet när man är lite udda. En varm härlig historia som lever i mig nu, flera år efter att jag sett filmen. Den har en
Hemsida såklart:-) Ett ganska långt KLIPP hittade jag också. Hoppas det lockar, inga snabba klipp och en underbar dialog. SE DEN!

Den andra helt fantastisk film jag tänkte få med lyckades jag inte illustrera med egna bilder:-( Icke desto mindre är det också en helt fantastisk film. Den lever ett eget liv i mig. Få se om ni är med nu....
I en manlig miljö. Där gruvan och boxningsringen är det som gäller....
Nå är ni med? Eller ska ni ha en ledtråd till...;-)
JAMENVISST!

Det här är en film som berör och engagerar. Genusperspektiv fördomar, barnuppfostran. Svårt och ledsamt stundom. Det är också en film om att vilja, att föröka och att göra det omöjliga. Även här hittade jag ett KLIPP. En hemsida har de också.
Jag rekommenderar båda dessa filmer varmt!

Mer än så blir det inte från mig idag. För fler deltagare klickar du på länken till Erica. Trevlig helg!

Bilderna som inte är tagna av mig kommer från Googel bildsök.

13 kommentarer:

Nilla sa...

Jag kunde inte gissa på någon av filmerna, för jag har dessvärre inte sett dem ...ännu! :-) Oj, vad många filmer jag vill se nu! Ha det bra.

Christel sa...

Tack snälla för julklappstipset, min man är tågtokig och vi har sett Skenbart 100 gånger... Trevlig helg och kram

Fritt ur hjärtat sa...

Nilla, känner igen repliken, jösses vad alla skrivit om filmer jag inte sett..

Christel, haha, inte mycket åka tåg precis men mycket järnväg....

Grekland nu sa...

Oj vad du har ansträngt dej för att hitta lämpliga bilder, känner mej skamligt lat med min filmaffisch... Billy Elliot är absolut en favoritfilm hos mej också, den är mycket stark och rörande. Vet att den visats på gymnasiet här ibland för att uppmuntra ungdomarna att gå sina egna vägar och välja sånt man verkligen vill i livet. Den andra låter också bra! Fyller på min lista med den genast...

Saltistjejen sa...

Å jag har sett båda dessa filmer och tycket såå mycket om dem båda två!!! :-)
Vad roligt att du gjorde inlägget så man fick gissa! Tyvärr kunde jag iten gissa någon av dem trots att jag sett dem. Klurigt!
Kramar!!

Fritt ur hjärtat sa...

Grekland.nu,Jag tyckte det var kul att fundera ut bilderna;-) Det finns ju massor av andra filmer jag också gillat men just de här är så outstanding. Kul att de visar den på gymnasierna, ett tips till sonens skola tror jag bestämt.

Saltistjejen, ah, du har sett båda, kulatt du också gillat dem. Jag tyckte jag behövde skruva till det lite och då blev det rebus..
:-)

Erica Pettersson sa...

Vilket bra inlägg på dagens tema! Vilken smart idé det var med ledtrådar till filmerna :) Har tyvärr inte sett dem själv, så det blev riktigt bra tips :D

MVH /Erica

Solnasnackar´n sa...

Billy Elliot - en sådan underbar film!

Fritt ur hjärtat sa...

Erica, kul tema men svårt att fota så jag tyckte rebusen var en rolig lösning.

Loa, ja den är fantastisk. Inser att jag måste se om den omedelbums!

HeLena sa...

Jag har inte sett The Station Agent men Billy Elliot är jätte bra!! Jätte bra inlägg och kul att få vara med och gissa!

Må så gott!

Fritt ur hjärtat sa...

HeLena, Se Stationagent säger jag då. Den är fantastisk. Kul att du uppskattade rebusidén.

Anna, Fair and True sa...

Vilket roligt sätt att presentera filmerna! Båda är väldigt bra! Har även sett musikalen Billy Elliot i London och den var superbra!

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, rebusvarianten verkar ha slått väl ut. Filmerna är såå bra, önskar många ser dem.