tisdag 3 november 2009

Sven Wollter frälste Uddevalla.

Klockan 14 möttes vi, Åse och jag på parkeringen vid studio 32. Där skulle vi låna möblemanget för att möblera scenen för Sven Wollter Show. Skissen, eller raidern som alla säger är svår att förstå för en amatör. Vi förstod att det var en rumskänsla vi skulle få fram. Vi tyckte själva att det blev fint. Lite extra attribut från våra egna hem och vi hade skapat ett rum från 50-talet. Vi flyttade runt och provsatt i salen hela tiden, villa placera allt så att alla såg så bra om möjligt.

Ungdomar från fritidsgårdarna Bryggeriet och Skogslyckan stod för ljus och ljud. Vilka duktiga ungdomar! Modellen är "learning by doing" sa fritidsledaren Jonas, och erkände att han var mer nervös än ungdomarna. Redan klockan 18 började de första damerna droppa in. Då trodde vi de tagit fel på tiden. Nej då, de ville vara i tid. Halv sju var det fullt i foajén Folkets hus personal fick snabbt igång fikaförsäljning. Den var planerad till pausen men med alla dessa människor minglande var de trevligt att kunna fika också. Vi fick det otvivelaktigt höga nöjet att sätta in fler stolar! En fullsatt A-sal sjöd av förväntat.
Sven gjorde entré bakvägen, iklädd hatt med fjäder och kanske världens fulaste näsa sjöng han "My way" och hälsade på folk, längs vägen mot scenen. Därefter avlöste paraderna varandra. Tillsammans med de fantastiska musikerna Bengt Ernryd och Patrik Thorman bjöd han publiken en helgjuten afton. Sånger, roliga historier, politik, monologer, allvar och skämt. Till och med allsång lyckades de få in. Det blev personligt, intimt, stundom rörande. Sven berättade anekdoter om andra artister om familj och vänner,om levande och döda.

Publiken hade hjärtligt rolig och njöt av varje sekund. Det verkade också trion göra. Kanske är det så att det är lättare och roligt att jobba från scenen när gensvaret är så omedelbart. Det lyste om Sven och han såg ut att ha roligt på riktigt.

Efter föreställningen stannade Sven på scenen skrev autografer, pratade med alla som ville, lät sig fotograferas och fick mycket beröm. Ett väldigt bra slut på en fantastisk afton. Sammanfattningsvis kan man säga att Sven Wollter frälste inte bara mig, han frälste Uddevalla.

10 kommentarer:

olgakatt sa...

Grattis att ha fått ha en av mina absoluta favoritartister på nära håll!

Musikanta sa...

Så härligt när en sådan kändis är så naturlig och trevlig, som du beskriver. Och så generös mot publiken. Inga som helst divalater, verkar det som. Hade gärna varit med och lyssnat...

Saknar lite bilder från er inredning. Det hade varit kul att se!
Kram/M

Peter Barlach sa...

Låter fantastiskt. Grattis!

Förresten, sista delen i Doggysåpan ute nu:

http://peterbarlach.blogspot.com/2009/11/doggysapa-del-5-sista-for-den-har.html

Kram
Peter

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, det bir en kväll att minnas.

Musikanta, ja det är positiva överaskningar när de är så trevliga man tror och önskar.
Tyvärr var jag för stirrig och nervös under arbetet så det blev inga bilder tagna! KATASTROF!
Hoppas tidningen som var där med fotograf fick med några...Om det är så lovar jag hojta.

Fritt ur hjärtat sa...

Peter, du är malkalös, att du orkar! Ska göra ett lotet inlägg för din föreställning i veckan:-)

Grekland nu sa...

Vilken underbar bild på Sven Wollter, den sista där han tittar in i kameran!! Han har hört till mina favoriter i över 30 år, lyckost du som fick se honom på så nära håll! Gillar att han är så mångsidig, så trogen sina politiskt ideal - och sen verkar han vara varm som människa också.

Fritt ur hjärtat sa...

Grekland.nu, ja den bilden var den sista jag tog. Hade stått bredvid kön en stund för att inte störa. Prövar ju kamerafärdigheter och tog utan blixt. Sven skrev och pratade hela tiden, när kön så småningom var slut sa jag- är du snäll och tittar in i kameran jag har bara fått under upp bilder. DÅ gjorde han det och gav dessutom ett leende som gör vem som helst knäsvag:-) Å så bra det belv utbrast jag. Du tar då i, men det var snällt, svarade han
Den här kvällen lever Uddevalla på länge:-)

Anonym sa...

Åh, det måsta ha varit en underbar kväll med möblering, fotografering och så Sven Wollter! Ulla ;)

Fritt ur hjärtat sa...

Ulla, jo du i Uddevalla gör vi fantastiska saker hela tiden! :-)

Anonym sa...

Jaa, det tycker jag faktiskt!
;) Ulla