torsdag 5 november 2009

Vi tar ett evenemangstips för Uddevallabor också:-)

25 november onsdag 19.30

Författarbesök: Charles Darwin
Nästan på dagen 150 år efter publiceringen Om arternas uppkomst genom naturligt urval, eller De bäst utrustade rasernas bestånd i kampen för tillvaron", den bok som mest av alla revolutionerat vår syn på livet, dess uppkomst och utveckling här på jorden, kommer författaren själv, Charles Darwin, på besök till Bohusläns museum.
Han läser ur sin bok och berättar om hur vi alla, allt levande på jorden, är släkt med varandra och hur det gick till när vår anfader, en lungfisk, stannade på land för gott. Men han får inte stå oemotsagd. Fanatiker finns av olika slag och här kommer konflikten upp i öppen dag mellan tro och vetenskap.

En pjäs av Ulf G Eriksson. I rollerna Tommy Almström, Thomas Börjesson, Evelina Ivarsson, Ulrika Johansson och Therése Mattsson. Musik av och med Matti Granström.
Scenografi och kläder: Bibbi Jansson.
Röstkonsult: Moa Brynnel.
Entré 60:-, biljetter i museets reception, tel 0522-65 65 01.
Även 28 november lördag 16.00


3 kommentarer:

Annaa M sa...

Det låter lite spännande. Jag träffade Carl von Linné för några år sedan, han var aptrist, förstörde en hel konferensmiddag med sitt malande. Men han blev ju inte motsagd förstås. Vi borde gjort det, sagt; det där har vi hört förr, kan vi få äta i lugn och ro nu!

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, Linné träffade jag rätt flitigt där när han fyllde. Men i Uddevalla var ha trevlig;-)
Det här blir nog bra. Krockar med Mark och hans värld på Östrabo tyvärr.

Lae i Nordtorp sa...

Jag vet inte varför jag fick en association till Rosenbom i Karlskrona när jag såg bilden. Jag är för ung för att ha träffat Linné!