Har skalat morötterna, löken och vitlöken. Räknat kryddpepparkornen och fyllt på vatten. Sätter i termometern i skinkan. Den går rätt upp på 80 grader. Därefter hoppar den mellan 82 och 83. Står och glor som ett fån. Kortslutning, kan det verkligen bli det i en digital termometer?Vad göra... ? Ja hur gjorde man förr? Tog tid naturligtvis. Man visste hur länge det skulle koka. Får väl jag också göra då. En skinka på drygt 2 kilo, måste bli lagom med 2 timmar. Blir den torr blir jag sur... imorgon köper jag ny termometer, har ju en skinka till!
4 kommentarer:
Så typiskt! Men i min kokbok står det bra beskrivet att en skinka på 1,5-2,5 kg ska kokas 60-70 minuter per kilo. Så det blir nog bra med två timmar! Lycka till!
Grekland.u, verkligen typiskt. Skönt att jag trodde mig minnas en timma per kilo, håller tummarna. Nu är den klar och på svalning...
Detta fenomen har en gång drabbat mig oxå. Jag var då glad att jag har sparat inte mindre än TVÅ gamla stenålderstermometrar. Nackdelen är att man måste kolla dem stup i ett, inget som piper när det är klart. Men funkar gör dom - utan batteri!
Skinkan blev säkert bra!
Olgakatt, kanske skulle man köpe en gammeldags och ha som reserv... Min gamla gick sönder, då köpte jag den digitala.
Skicka en kommentar