lördag 23 januari 2010

Isen bär.

Maken har väntat, i flera år faktiskt. Nu äntligen ligger isen. Isfiske hägrar. I morse drog de iväg, sonen och maken. Jag har lite avundsjukt tittat på solen genom fönstret hela dagen. Vill ha en skottad hörna på altanen med egen stig dit. Vill sitta med näsan mot solen, nu när jag inte kan gå ut. Isfiske lär det aldrig mer bli för mig, men jag hoppas jag kommer ut igen...
Fyra timmar på isen gav 9 vittlingar, sonen är lycklig. Denna konstiga unge älskar vittling! Ska strax steka fileér så han har på macka till kvällsmat.
Jag har för all del sett is! Förr lördagen när vi var på SPA tog vi en tur med bilen, man kan ju inte bada 24 timmar om dygnet:-) Mitt älskade Bovallstrand besöktes och jag fick lite isbilder.
Badholmarna bakgrunden.
Alla gillar inte is, det förstör bryggorna. Blåsa bubblor är en lösning;-)Bovallstrand, piren i centrum och lite av den mest centrala bebyggelsen.
Någon som behöver en boj...Bron mellan Badholmarna. Isen låg så långt ögat nådde. Här såg vi inga människor på isen. Familjen har idag varit på Gullmarn. Enda fördelen jag kan se just nu är makens glädje över att isen bär.

2 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Å jag minns när jag var ute och pimplade (heter det väl?) med min farfar när jag var liten. Ja, pappar var med också. Men jag undrar om det är något jag kommer göra med mina barn i framtiden?? Hoppas det!

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, jag har fiskat med pappa och morfar mina söner fiskar med morfar och pappa. Härligt när det fortsätter. Att föra traditioner vidare är rolit och man blir glad sedan när barnen gör det man själv gjort.