torsdag 28 januari 2010

Vaddå Aftonbladet avslöjar?! Det här har vi vetat länge.

Så sjuka är de nya reglerna, kan man läsa på webben idag. De radar upp exempel på personer som i vilken människas ögon som helst är sjuka, men inte i det nya systemet. Man ska söka jobb det bara är så, oberoende av vad man drabbats av. Jag har sagt det förut, men vill säga det igen.
Jag blev rädd på allvar när Den Moderatstyrda regeringen plötsligt bestämde vilka diagnoser som möjligen kunde ge rätt till sjukförsäkring även i de nya systemet. Rent krasst är det bättre med cancer än reumatism. Det är vansinne att en regering namnger vilka sjukdomar som är kvalificerade och inte. Det finns så mycket kroniska sjukdomar som bryter ner kroppen, det finns medfödda funktionshinder, det finns både psykisk och fysisk ohälsa. Ingen regering i världen kan säga vilken diagnos som slår hårdast mot en person, det är individuellt

Hur mycket avslöjande Aftonbladet står för är väl tveksamt. Icke desto mindre är det bra att det lyfts igen, och igen och igen.....

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man har skrivit om denna sjukförsäkring spaltmil. Ändå så hackar Axen på och hånar även en sjuk i aftonbladet. Husmark hon är som en gammal LOskiva hon tjatar om samma.
Reinfeldt är lika krokad.
Man finner inga ord längre. Det är bara så absurt.

olgakatt sa...

Träffade en dam som sitter i länsrätten dit överklaganden över indragen eller ej beviljad sjukpeng går. Hon menar att 50% vinner över FK i länsrätten! Hon anser att handläggarna på FK går blint efter paragrafer. Finns ett tillstånd inte exakt beskrivet i en paragraf så avslår FK medan människorna i länsrätten tänker själv vad som kan vara rimligt.Kan vara en viss tröst, men man ska ju orka överklaga - och vara utan pengar ganska länge.

olgakatt sa...

PS. Jag har gett dig utmärkelsen Kreativ Bloggare på min blogg idag!

Fritt ur hjärtat sa...

Aonym, jag tror det är viktigt att vi hittar ord. Det är långt till valet. Blåser det här över nu så glömmer folk fort. Vi måste påminna hela tiden om vad det faktiskt gör och säger.

Olgakatt, intressant! Undra varför inte pressen lyfter upp det för det visar ju på fel i systemet...
Tusen tack för utmärkelsen.