lördag 24 april 2010

I år får vi ungar!

De slitna fågelholkar jag planerade byta ut har fått hyresgäster. Pilfinkar i båda. Nyss var staren här och försökte men blev bryskt ivägkörd, där var redan upptagen fick han reda på. Måste komma ihåg att byta holkarna till hösten. Det är underbart att sitta och titta hur de sliter. Gräs, pinnar och mossa flygs i skytteltrafik in i holkarna. Däremellan är det älskog på taket och matrast vid matningen. Förra året hade vi blåmes i den ena. Det är så roligt när de på försommaren kommer och visar upp ungarna . I år är det ingen tvekan, vi har par i båda holkarna, vi får ungar!

3 kommentarer:

isflaket sa...

Vad kul! Visst är det kul att följa livet på det viset. Det kan jag sakna ibland, då vi ju inte har passande fågelholksfåglar som häckar här.

StrandMamman sa...

Det är så mycket fågelkvitter i luften nu, och man blir så glad. Njut av dina "hyresgäster"!

Fritt ur hjärtat sa...

isflaket, vad har ni för fåglar egentligen?! Troligen en massa vi skulle dö för att se:-) Men en Pilfink i en fågelholk är onekeligen charmigt.

StrandMamma, Det är en härlig period nu, när koltrasten sjunger för första gången blir jag lycklig och sedan fylls det på och jag njuter varje vaken stund.