söndag 16 maj 2010

Oh shit!

Slog upp Bicobakt, eko gödsel i flytande form, för mina rabatter som är täckta med singel. När jag slog på vattnet och tittade vände det sig i magen, det ser verkligen förfärligt ut. URK. Går sedan över till de vanliga rabatterna för att gödsla där med. Hönsgödsel på påse. Då blir jag full i skratt och säger till mig själv. Skit som skit, lika äckligt i vilken form man än hanterar den...
Nåväl, hela trädgården är nu gödslad. Skönt, det var ett "attgöra" mindre.
Maken har fixat detaljer, plattor under en hylla vi har kryddor i, plockat ogräs o s v. En heldag ute blev det. Fint besök har vi haft också. Ett konstigt bep hördes och jag kollade snabbt i trädet där fågelmatningen är. Jodå en Hackspett, större närmare bestämt. Totalt oskygg, den är det nog fel på. Vi stod bara ett par meter ifrån och pratade.
Nästa nedslag fattade jag försent. Vi har alltid ett herrans väsen av fåglarna i trädet. Jag vet att när de blir värre väsen är det Skator eller katter i närheten. Nu blev det dödstyst. Som på given signal kastade sig alla in i häcken, till och med skatan.
Pang! En Sparvhök gör ett nedslag, jag hade inte en chans med kameran, det går så otroligt fort. Jag skulle inte kalla detta för en skitdag;-)

3 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Trots allt - shitt happens!

Ewa sa...

Vi har småfåglar och massor av koltrastar som bygger...
Sedan har vi massor av kråkfåglar, hackspett, gök , t.o.m uggla.. men att de får ha bo i fred är sällsynt.Tyvärr, vi har även ekorre mm :(
EWa

Fritt ur hjärtat sa...

Loa, oh yea!

Ewa, ja ni bor ju så fantastiskt fint. Glömmer aldrig när vi sov i er husvagn och sonen 8den äldre) trodde det spökade för alla läten på natten.
Ekorrn är ett aber, jag blir glad och förtvivlad av den....