onsdag 28 juli 2010

Barnförbjudet och Idolartist.

Fortsätter med förvåning att läsa om Fjordfestivalen. Hade funderat på att ta dit sonen, ni vet vara lite "på" nu när det händer något. Inte vara så förbannat tråkig helt enkelt....Sonen gillar Calle Kristiansson och vi båda Nordman, tydligen var Calle med i IDOL helt nyss. Har nästan bestämt mig för att offra mig och gå, när jag i dagens tidning läser att minderåriga får komma in på festivalområdet i sällskap med målsman, men klockan 22.00 måste de gå hem. Där stöp mina planer. ALLA uppträde är klockan 23.00!!! Hur tänker de?! Hur ska våra yngre musikintresserade få se liveuppträde??
För mig blir kontraproduktivt med artister från idol samtidigt som det är barnförbjudet. Men det förenklar för mig... Jag tar en tur dagtid, kollar stånden ser om jag kan få en Langos. Allt annat får vara.

Tillägger för att inga missförstånd ska uppstå. Sonen är 13 år alltså ingen "liten unge". Jag själv började gå i Folkparkerna för att dansa och lyssna på musik när jag var 12, då utan målsman....

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar som arrangörerna verkligen har tänkt till den här gången! :-)

Anna-Lena Heydar sa...

Fullständigt hål i huvudet! Det är ju de yngre som drar med sig sina föräldrar på dessa spelningar, så det lär bli de öldrickande, halvintresserade som sitter där. Inte så kul för artisterna kan man tycka.

Annaa M sa...

Det här problemet dyker upp då och då även på evenemang i huvudstaden. Artister som framförallt drar en ungdomlig publik men där man måste vara 18 för att komma in, även i målsmans sällskap. Har haft några duster med arrangörer, och några tillfällen med besviken dotter. Det fåniga är att reglerna inte är enhetliga. På ett ställe går det alldeles utmärkt att målsman tar ansvar för att inte den medföljande ungdomen super ned sig (det är ju faktiskt även serveringspersonalens ansvar att inte sälja till minderåriga) på ett annat är det totalnobb.
En del kommuner har ju också regler som stoppar alla under 13 på festivaler, rockkonserter etc, pga ljudnivåerna.


På en stadsfestival där alkoholen serveras endast i avgränsade tält tycker jag det är helt befängt att stänga ute unga i målsmans sällskap!Idol-deltagarna lockar ju som du säger framförallt ung publik.

Fritt ur hjärtat sa...

Lena, jag är rädd för det...

Anna-Lena, tror det är rätt diagnos.

Annaa, har inte värst mycket att jämföra med, mer än karnevalen i Landskrona som jag upplevde som fantastisk för både unga och gamla. Inga avspärrningar inga åldersgränser..
Här måste man ju fråga vem de vänder sig till. Jag stannar vid att det är 20 åringarna, inte är det då mig i alla fall.

Anonym sa...

Hm, det där är alltid ett problem och var det även på "min tid". Det har med alkoholutskänkningen att göra och ganska hårda regler som Uddevalla kommun satt upp. När jag jobbade försökte vi på alla vis få med ungdomarna, med speciella fållor, artister som spelade tidigare (men då var inte ljusshowen bra), till ungdomar som själva fick vara med och bestämma vad som skulle gälla för dem m m. Men, av någon anledning, blev det aldrig riktigt bra. Ungdomarna vill vara med där de "vuxna" är. T o m det prövade vi ett år - med 15-årsgräns. Gissa om det blev kalvar på grönbete! Det blev totalt kaos och vi fick utrymma discotältet. Ja, herre gud, vad man vart med om. Och som du (och jag själv) märker så engagerare det mig fortfarande ;) fast jag inte jobbat med det sen 2004. Svårt att lära gamla hundar att sitta...

Kram
Anna-Lena

Fritt ur hjärtat sa...

Anna-Lena, jag förstår problematiken, och inte. Om man går ut med att Festivalen är för all och det gör man...då är man inte konsekvent.
Jag har varit väldigt lite på fjordfestivalen, själva konceptet tilltalar ig inte, men just vissa artister skulle jag gärna ge 100 kronor för att se och höra. Man kasnke måste hålla isär det lite, så man kan gå på det ena men inte det andra fast möjlighet finns om du förstår vad jag menar.
Åldersgränser och tider harmonerar inte. Fokus verkar ligga på de där jäkla ölen och då blir det ju som det blir. Man drar de öldrickande:-)
Hoppas det blir mycket folk och lyckat ändå, trots allt knasigt de hittat på i år.

Annaa M sa...

Men Anna-Lena, jag fattar inte. "Kalvar på grönbete" innebär ju att serveringspersonal har sålt alkohol till 15-åringar. Då har de brustit i uppmärksamhet. Eller menar du att de haft med sig alkohol in på området? I så fall har säkerhetspersonalen brustit i uppmärksamhet. (Jag vet precis hur man känner över en ung man och kollar om han har en baginbox-påse mellan benen! Stor pung.)

Jag har haft med mig minderåriga på festivaler och konserter. Utan problem. Man måste lita på föräldrarnas ansvar. Det är otroligt få föräldrar som låter sina barn dricka alkohol offentligt.

Anonym sa...

På Storsjöyran ex har man helt enkelt 18-års gräns till öltälten, medan ungdomar kan röra sig fritt f.ö och se alla artister. Funkade jättebra när vi hade med oss 16-åriga dottern. Förutom att vi fick hoppa över ölen, men det kunde vi definitivt leva med :-)
Systera

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa o M-L, jag tänker också på att om inte tillgängligheten till ölen var prio ett skulle det bli lättare... Jämför hela tiden med Karnevalen i Landskrona som jag var på, vilket evenemang, så kul och full tillgänglighet för all.
Problemet här är att krögare är de som har evenemanget, då blir öl prio ett.

Annaa M sa...

Men visst är väl utskänkningen avgränsad även på Fjordfestivalen? Eller går man fritt omkring med sin öl i handen på hela området? Det vanligaste på festivaler, små och stora, gratis och de man betalar dyra pengar för, är väl ändå att öldrickarna hålls i fållor och inte resten av publiken. Men skillnaden är nog som du säger arrangörskapet.