lördag 31 juli 2010

Nej tack Piratpartiet, jag föredrar Håkan Kragnert.

Har nu iklätt mig rollen som en god medborgare och besökt Fjordfestivalen:-) Nej nu ska jag väl vara sanningsenlig och erkänna att Fjordfestivalen blev det väl inte direkt. Men vi har gått Kungsgatan upp och ner för att titta i försäljningsstånden. Jämfört med förr om åren var det fort gjort, för det fanns väldigt få. Köpte utlovat godis till sonen sedvanlig langos och munkar till kaffet. Festivalområdet kikade vi in på men eftersom man inte kunde använda grusgången alls utan var hänvisad till gräset vände vi direkt, rullstolen funkar inte så.

Om det var dött på Kungsgatan var det faktiskt lite liv på torget. Det märks att det är valår. Vem kan annars tänka sig debatt på Fjordfestivalen. Vi stannade en stund, tillräckligt länge för att jag skulle bli upprörd. Moderaterna hävdade att de de gjort för att minska arbetslösheten för Kommunals medlemmar är rut och rotavdraget. Orkar inte ens sitta och lyssna på sån rappakalja!

Skönt att veta att kommunen haft en del för barn och ungdom. Barnteater på torget t.ex och på Studio 32 är det satsningen på CHILLA.

På torget hade Kommunen pirat Håkan Kragnert på plats att leda skattjak, han såg väldigt bra ut i sin roll;-) Från samma tält utgick tipspromenad med dragning ner i Hasselbacken. Påväg till bilen såg jag till min glädje att det var massor med familjer som gick tipspromenaden.

På Kungsgatan blev jag uppsökt av flygbladsutdelare för Piratpartiet. Nä tack sa jag bestämt, nån måtta får det vara!! Tyckte mycket bättre om Piraten på torget.

3 kommentarer:

Anna-Lena Heydar sa...

Visst gjorde han sig som Pirat.. Det var trevligt med lite annat än öltält. Min förhoppning är att vi nästa år skall kunna ha lite mer föreningsdeltagande och att kommunen tar ett helhetsgrepp om Fjordfestivalen igen. Det duger inte att den har förvandlats till en ölfest enbart. Öltälten kan få vara om de vill, men jag vill att hela staden skall blomma upp och visa sig från sin bästa sida.
Alla butiker öppna, caféer och restauranger med uteserveringar, scenframträdanden i Margretegärdeparken, på torget, vid museet mm, stadsvandringar, wake board i hamnen..... mm

Cyrene M Waern sa...

Det förstår jag mycket väl att du gjorde - piratpartiet har inte mycket förståelse för solidaritet, då de endast tänker på egen vinning precis som alliansen...
/Cyrene

Fritt ur hjärtat sa...

Anna-Lena, det låter som en drömoch ljuv musik i mina öron, tänk en festival. SÅ kul!!!

Cyrene, jo få saker kan göra mig så tvär som de!