fredag 24 september 2010

Show and tell, Fredagstema.

Olgakatt utmanar verkligen mitt minne med dagens tema. Jag verkar ha ett minne för oförrätter.... Kan inte minnas en enda rolig eller dråplig replik eller kommentar, för det är det som är temat idag "En kommentar jag aldrig glömmer". Blir svårt med själva showet här tro jag...

Har en kommentar som sitter stenhårt fast i minnet den är inte så himla gammal, från 9 april 2008 , man kan ju tycka att det borde finnas mer att ta av men det är denna som poppar upp.

Jag hade (och nu blir det politik igen) försökt förstå det där med privatiseringen av främst barnomsorgen, men också fritidsgårdar och älderboende i kommunen. Det fanns ingen efterfrågan, det var var politiken som drev på, på grund av ideologiska skäl. Kommunen hade redan 9 förskolor i olika regi så allt var inte kommunalt ens när de började sälja ut. Jag funderade mycket på samordningsvinster. Ni vet vaktmästare, kök, fordon, vikarier o s v, sådant som man idag hade en samordningsvinst i. Åkte till ett Fullmäktige möte med frågestund för allmänheten (sitter inte i fullmäktige) och ställde min fråga.
Fick flera svar, något heldumt, ett bra där man belyste vikten i min fråga, men så klev självaste kommunalrådet upp. Han sa, citat;

- Jag förstår att det är svårt när man inte är insatt, det står så mycket i tidningarna, man kan ju bli frågande....// slut citat

Hade jag inte suttit i rullstol med rakt ben som inte fick belastas hade jag rest mig upp gett honom en rak höger! Jag fullkomligt exploderade, fast bara inombords. Aldrig, har jag gett någon en rak höger heller..men men.. Så förminskad hade jag aldrig tidigare blivit.

Jag begärde replik och sa, citat;

Jag tror jag är mer insatt än många andra, det behöver man nog vara för att förstå och börja fundera över de här frågorna! // Slut citat.

Inuti var jag en härdsmälta och än idag fast det är 2 år sedan blir jag på min vakt när vi då och då möts. Tyvärr ligger det honom i fatet för jag möter människor som säger att han är trevlig och han menade inte så, men hos mig får han ingen mer chans!

Nu kunde jag naturligtvis googlat fram en bild på en härdsmälta...men jag väljer att också minnas en kommentar som förvånade mig då och som jag fortfarande funderar över.

Vi lejer folk som klipper våra häckar. Oftast är det känt folk för det är Nisses vi anlitar, men en gång, i förrfjol tror jag, kom det en man jag inte träffat förut. Följaktligen hade han inte träffat mig, inte sett trädgården och visste inte att jag gått hos Nisses på "design" o inspirationskurser. När han höll på att städa efter sig sa han;
- Engelsk kolonialstil på trädgården, planerade du det redan från början?


Jag har fortfarande inte svarat:-) Min tanke är strama raka linjer, men det är "rufsigt bakom dem, alltså i själva rabatterna får det gärna vara lite "fluff". Ler fortfarande åt kommentaren och funderar på hur jag har det......egentligen:-)) Det kanske Du kan avgöra...

I oktober tar PETTAS över och har följande tema.
1 oktober- Med öppet sinne tar jag emot....
8 oktober- Historien upprepar sig
15 oktober- Gränser
22 oktober- När tystnad dödar
29 oktober- När jag slutade tro på tomten/storken


10 kommentarer:

Musikanta sa...

Att bli förminskad som kvinna i mer eller mindre offentliga sammanhang, är ganska vanligt. När jag arbetade som lärare kunde det hända att jag kom med något förslag vid någon konferens, som helt ignorerades.

När sedan samma förslag lite senare lades fram av den ende manlige läraren i kollegiet mottogs det med intresse och började genast diskuteras!

Kommunalrådet hade väl helt enkelt inte något svar på din fråga och därför valde han att var oförskämd i stället för att göra bort sig själv. Karlar är bra på sånt...

Annika sa...

Tråkigt med sådana kommentarer, tur att du hade svar på tal! Trädgården är underbar förresten! =)

Pettas sa...

I offentliga sammanhang så blir man tyvärr ofta utsatt på just det där sättet som kvinna; när man vågar säga ifrån och har åsikter. De män som fungerar så visar bara sin litenhet. Tyvärr.

Din trädgård ser väldigt spännande ut.

Karin

Annika sa...

Typiskt att kvinnor ska bli drabbade av just den sortens kommentarer. Så typiskt.
jag är glad att du hade sant svart på tal!!
Jättefin trädgård!!
Kram!

Lae i Nordtorp sa...

Gick det bra att åka till Göteborg?

Grekland nu sa...

När jag läser ditt inlägg inser jag att jag tolkat temarubriken på ett helt annat sätt. "Kommentar" är för mej som inbiten bloggare de kommentarer man får där...Men vi kan ju tolka som vi vill så därför funderade jag inte ens på någon annan kommentar. Hoppas den där politikern läser ditt inlägg och fattar hur klumpig han var! Trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta, jag är rädd att det är ganska vanligttt förminska människor i fler sammanhang, men tyvärr stämmer det att det ofta är från män.

Annika, ja den var tråkig, men lärdom drog jag.
Tack för berömmet;-)

Pettas, nog tyder det på både litenhet och okunnighet att fara ut som han gjorde.
Kul du tycker min trädgård ser spännand eut.

Fritt ur hjärtat sa...

Annika, jag är också glad att jag fann mig och att jag bara exploderade på insidan.

Lae, det fungerade, har gjort ett inlägg:-)

Grekland.nu, jag såg att vi tolkat olika flera har valt just bloggkommentarer, det är ju tjusningen med temat, de olika tolkningarna.

HeLena sa...

Din trädgård ser jättemysig ut!!
Att andra människor förhöjer sig själva genom att förminska någon annan är vanligt och jättetrist. Dessutom så är ofta män j*vligt snabba på att se ner på oss kvinnor. Jag har tänkt mycket på det och tror att det beror på att vi är så mycket starkare (nu ska inte alla män gå i taket och tro att jag menar alla, men många jag har träffat på fungerar så) och med det menar jag att vi gör vad vi måste även om vi är helt slut. Lagar middag, tvättar, städar, diskar osv. medan männen gärna sätter sig ner vid tvn eller datorn och tycker "Åh jag är heeeelt sluuuuut"! Det finns säkert män som också fixar middagen, eller kvinnor som sätter sig ned och kollar på tvn, men inga som jag känner...
Tråkigt är det, och jag gissar att du kände dig ännu mer utsatt i rullstolen.
Fortsatt skön söndag!

Fritt ur hjärtat sa...

Helena, Tack trädgården är ju mitt skötebarn så jag är glad i den.
Antar att det finns olika sorters människor såväl män som kvinnor. Men tyvärr har jag coskå noterat den här sortens beteende hos fler män. Män är å andra sidan också olika tack och lov. Mken min t.ex som fixar både mitt sitt och vårt....