tisdag 5 oktober 2010

Mollön, kameran och jag.

Fick inte logistiken att fungera idag. Kände mig tvungen att avboka tiden hos sjukgymnasten för att rodda iland eftermiddagen.... Ville inte låta bli att träna för det, bara få till en tid som passar. Gav mig när jag såg ljuset och solen, av till Mollön för att ta en promenad. Bra sjukgymnastik:-)
Vraket ser ganska oförändrat ut, har legat ett par år nu.Passerade hästhagen och fick 200 i puls när hästen plötsligt visade mig intresse. HJÄLP... Spände upp mitt stativ och började sjunga. DÅ vände den, pust. Är så otroligt rädd för dem.

Ett med naturen.....
Stundom är det som att gå på rena autostradan. Stigen är täckt med tallbarr, området är ett natrreservat och erbjuder en fantastisk blandskog i havsnära bergspartier.
HOPPLA!! Ja vad vet jag, kanske bästa sättet att använda stringtrosor;-)

Vilket underbart krypin, en björkdunge där soldiset gjorde miljön förtrollad.Inte autostrada precis, men en naturlig trapp underlättar en del det också.
Knack knack hördes försynt och jag spanade. Där satt den, lite dum vinkel men ändå... Tyckte först den verkade så märkvärdig. Inser efter rätt lång spaning att det är en "vanlig" Större hackspett. MEN jag tycker den är väldigt liten...Havet är ständigt närvarande.Kala klippor, stränder och skog, här är så otroligt vackert!!
Här slog jag mig ner en stund, njöt av vinden i håret och en rovfågel som svävade ovanför. Saknade kaffet man hade valt att gå utan ryggsäck. Ska inte upprepas...Vad gör man inte för bästa bilden....rätt upp och jag gick:-)Bron var målet och det blev en rätt fin vinkel tycker jag.Vände sedan in i skogen igen för att till sist hamna.....

I mer civiliserade trakter. Brygga, badplats och 4 H-gård. En hel del båtar kvar i sjön men jag såg arbete med att ta upp flera. En 2,5 timmars tur är över, jag tror absolut det kompenserar timman i bassängen.
Dessa bilder och fler finns i ett ALBUM

5 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Så fina bilder! Det måste ha varit en vacker dag i Uddevalla.

Mors Deka sa...

Vilken härlig promenad jag fick följa med på! Här är det grått och trist idag. Vill inte gå ut alls, fast jag behöver.
KRAMEN!

Fritt ur hjärtat sa...

Anders, solen sken och vinden ven om man säger så... Men det var en fantastisk dag!! Lugnt i skogspartierna och härlig blåst framme vid havet.

Mors Deka, kul att du följde med. Här är just nu Brittsommar och jag är så tacksam!

Renate sa...

Vilken härlig promenad du var på och tack att vi fick följar med.Underbara höstbilder.Jag gillar ochså naturen på hösten.
Renate

Fritt ur hjärtat sa...

Renate, hösten har så vackra färger att jag har svårt att inte gilla den trots att den förebådar vinter:-)