lördag 25 december 2010

Lugnet har lägrat sig.

Dagen efter kvällen före är det idag. Vi går och skrotar utan vare sig måsten eller något att ta hand om. Bortbjudna igår, och det märks idag när vi lite villrådiga säger till varandra, vi har inte ens något att städa.
Ganska lagom med julmat slank ner igår. Jag hade en misslyckad äggost med mig, det gnager så nu ska jag göra en i dagarna bara för att se att jag faktiskt kan. Jag inbillar mig att den nya träformen är svårare....
Vi lekte julklappsleken, första gången för oss och trots att någon i min familj var hyfsat skeptisk till konceptet var de mycket skratt i de momentet. Roligt också när man så småningom öppnade och fick veta vad man nästan slagits om..
Laddar alltså för en dag med totalt lugn. Ligger i min soffa och läser helt utan dåligt samvete.
Planerar in en promenad men det är bra kallt så vi får väl se hur det går med det....Maken kan få gå med så jag inte behöver oroa mig för att ramla ensam.
Efter att ha haft jul hos oss i flera år är vi nästan lite handlingsförlamade nu när det inte är något att stå i. Det är väl bara att gilla läget och låta lugnet lägra sig.

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Julklappsleken, är det den när man får en julklapp så tar en annan den för en. Jag har lekt den vid något tillfälle men kommer inte ihåg reglerna.

Skönt för er att slippa julstädningen efter julkalaset - det brukar bli en hel del annars...
God fortsättning på julen önskar Ingrid

Fritt ur hjärtat sa...

Ingrid, för oss var det första gången vi lekte leken så komponerade reglerna lite efter vad vi hade hört. Viktigt för oss var att ingen blev utan.
Visst är det skönt att slippa allt som blir nar man har alla här på jul, men det blir också lite tomt, jag är nog ovan att ha en lugn jul helt enkelt.
God fortsättning önskar jag dig.