torsdag 23 december 2010

Tuffa tider.

Tog en liten promenad kring kyrkan och Hasselbacken idag. Letade motiv för det perfekta julkortet. Hittade inget men väl en del annat.

Sannerligen är det stentufft att gå nu och inte blir det bättre när man använder en skottad trappa och strävar uppåt, för att mötas av en snövall.... Hur tänkte ni nu, börjar bli en vanlig fråga hos mig. Jag klättrade över vallen och föll, inte särskilt snyggt ner på andra sidan. AJ!
Fick också syn på denna märkligt märkta sångsvan. Är det ett sätt att märka eller har den råkat ut för något annat?? Någon som kan hjälpa mig med svaret...Värst är det ändå att de börja dö nu. Vet inte om det är kylan eller sjukdom, men blir lite ledsen i ögat när de ligger en fastfrusen unge och guppar. Det är sannerligen tuffa tider.

6 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Uff vilken bild av en fastfrusna svanen. Men din sida är desto varmare. God Jul ovh Gott Nytt år önskar jag dig och de dina.

Gunnar Klasson sa...

Svanen är ringmärkt med den ölburksliknande ringen runt halsen.

Kungsfiskaren sa...

Javisst Gunnar har helt rätt! Denna typen av ring märkning används ibland på svanar och gäss. Ringarna är mycket lättare att avläsa än de vanliga fotringarna. Nu kan man läsa på ganska så långt håll och även fast svanen ligger i vattnet. Ja, dom har det inte lätt med denna vintern...

God Jul & Gott Nytt År!
/Ingemar

Fritt ur hjärtat sa...

Anders, ja den bilden är en påminnelse på många sätt.
God jul önskar jag dig och de dina. Kanske om temperaturen blir mer lagom att vi kan få till Valö i alla ledighetsdagar:-)

Gunnar, ok. God jul på dig:-)

Kungsfiskaren, jag anade det annars hade den inte suttit så fint tänkte jag. Funderade på vad man ska mata dem med. Det står ju bara att de äter sjögräs när man läser på....Det har jag inget. Tänker kolhydrater och protein men finner inget lämpligt.
God jul önskar jag dig och tac för alla dina underbara bilder du delar med dig av.

Gunnar Klasson sa...

Kommer just från en julaftonspromenad i Hasselbacken. Inga döda eller fastfrusna svanar men många som låg på isen som på din bild. Blev man för närgången reste de sig upp och gick iväg mot vattnet.

Fritt ur hjärtat sa...

Gunnar, jo jag såg också det, men just denhär flyttade aldrig på sig. Jag hoppas du har rätt och denna bara var riktigt trött.....