torsdag 3 februari 2011

Det är INTE våren!

Vårvindar friska leka och viska, eller? !Nej då, jag tänker inte gå i den fällan. Jag gläds åt isvallarna som försvinner, jag förskräcks över allt skräp och framförallt all kattskit som kommer fram. Jag får hjärtklappning av att se bar jord i mina rabatter det mesta verkar ha överlevt, julrosorna är fina, snödropparna sticker och överallt ser jag tecken på att det kommer en vår. Det är bara februari, i vanliga fall börjar vintern nu. Jag tror det värst och förväntar mig en vinter till. Mer snö, mer is och mer kyla. Värsta mardrömmen vore om det nu blir svinkallt och ingen snö, då stryker väl de mesta i rabatterna med.....

Har tusen bollar i luften. Det är åtminstone 5 för många. Funderar på vad jag ska avveckla. Vill inte springa iväg och göra något utan att tänka noga. Eftersom det är ny mandataperiod är det mycket utbildningar, då känns det mycket, tänker ta chansen att se hur körigt det blir utan de kurserna, när det sedan tuffar på. Tänker ha PRIO 1 på jobb, då får allt annat vika undan.

Tycker fortfarande att det är roligt att gå till jobbet och att vara på jobbet. Vissa dagar gör jag väldig nytta andra lite mindre. Jag tappar det jag lärt mig eftersom det inte blir såvärst regelbundet, men jag ger inte upp det kommer, det kommer. Det finns utrymme för lite egna initiativ och det är uppskattat när jag fixar och donar. Det är också uppskattat när jag är ullabellasekreterare, fast det känns. Min axel har börjat protestera rejält, spännande att se vart det tar vägen. Har tid hos företagsdoktorn på måndag för någon slags bedömning. Ska bli intressant. Skräms lite av tanken att det här skulle bli på riktigt och till fler procent, hur skulle det gå? Troligen bra om jag fick forma det själv, men nu ska jag ju lära mig andras sätt att arbeta. Inte alla kan tänka på att det finns flera sätt att göra saker, eller att det är lättare att vara flexibel utifrån bra dagar, men det känner jag ju bara själv.

Tänk att jag varit i jobb nästan en månad! Senast jag arbetstränade höll det i tre dagar, så bättre det är jag absolut och bättre förutsättningar har jag också fått. Det är roligt och spännande, inte bara att jobba utan som sagt att få ihop hela livet. Jag tar en dag i taget och eftersom det inte finns tid för vårbruk konstaterar jag tacksamt att våren är det inte som kommit, bara för att solen skiner:-)

4 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Bättre och bättre dag för dag?

Anonym sa...

Vad roligt det är att läsa att det funkar på jobbet och att du tycker det är ROLIGT!

Kram
Anna-Lena

Fritt ur hjärtat sa...

Loa, vågar inte riktigt gnola det än, men tar i trä och hoppas...

Anna-Lena, jag undrar ibland om man får ha så roligt på jobbet:-)

Anonym sa...

DET FÅR MAN!

/Kram
Anna-Lena