måndag 21 februari 2011

Hur svårt kan det vara?!

För första gången på 10 år känner jag att tiden inte finns för att baka tårtorna till sonens kalas. Eftersom kalaset ligger en vardagskväll blir det lättast att beställa, herre gud det har ju andra gjort i alla tider... Sagt och gjort in i butiken och beställer en smörgåstårta och en hallonmoussetårta. Laktosfria säger jag, skriv att det är viktigt. Hon dividerar med mig en stund om att en viss tårta kanske inte går att göra laktosfri, men sonen ilsknar till och säger, det är den jag ska ha!
Hon skriver så pennan glöder och jag lämnar telefonnummer ifall någon måste ringa mig imorgon....
Så står vi och tar varsin korv när hon kommer uthasande och säger -nu har jag pratat med min chef, han säger att man gör inte hela tårtan laktosfri bara den biten som behövs.
Jo men vi är ju laktosfria halva släkten 8 pers av 12, det är ingen idé att göra skillnad.
Vi vill ha allt laktosfritt.
-Ja ha ja, ja jag säger bara vad chefen säger att de brukar inte göra så.
Då är det sannerligen på tiden fräste jag, för jag erkänner, vid det laget hade tålamodet börjat ta slut.
Idag kan man köpa nästan allt laktosfrtitt. Jag har bakat tårtor på längden och tvären genom åren, men just nu har jag inte tid. Jag vill alltså köpa en som annat folk, hur svårt kan det vara?!

2 kommentarer:

Ewa, Göran & resten av gänget sa...

Hur svårt ska det vara år 2011??
Det är hur enkelt som helst att göra HELA tårtan laktosfri!! Så det är bara BS från bagaren- Byt ut bagaren så ska du se att det funkar! Hoppas minsta sonen får en trevlig dag!

Fritt ur hjärtat sa...

Hallå skåne, nej det ska verkligen inte vara några som helst bekymmer, kanske vill de att jag betalar lite mer eller så men att gör ska inte vara omöjligt. Får berätta hur jag gör annars:-)