söndag 8 maj 2011

Så mycket bättre!

Skulle åka vid niotiden hade jag planerat. Ingen brådska förelåg och jag kände mig helt nöjd med dagens planer. Först Mölndal och Ostbutiken.se därefter Lisebergs trädgårdsdagar med efterföljande forumträff. Mina krämpor försökte jag planera in ordentligt med bra skor, skoskavsplåster, extra vräktabletter och i planen låg gott om tid för vila på plats. När jag sätter på mig skorna inser jag att det inte kommer fungera! Med stor förvåning konstaterar jag att skorna som är mina bästa promenadskor och flitigt använda fram till så sent som för en månad sedan är helt odugliga. Jag fattar först ingenting. Kollar, tester igen och inser att jag går så mycket bättre nu och att den sneda släpande gång jag haft gjort avtryck i skorna. Uppenbarligen gör sjukgymnastiken nytta för så snett kan jag inte gå. Fick kasta skorna och göra en akutändring, 2 par halvokej skor med mig istället..inte optimalt men en lösning. Tänk att jag blivit så mycket bättre!! Väl framme i Göteborg var kön in lååång, jag förberedde mig på det värsta men det tog bara en kvart. Svängde höger och in i lustgården med det samma. Ett outforskat område för mig.
Liseberg är vacker i maj!Ena stunden är det lite svårt att förstå att man är på Liseberg.Andra stunder är det lättare:-)Blåregnet har klarat vintern och börjar så smått visa sin skönhet.Hade jag haft aningen större trädgård hade jag också haft blomning i maj.....I glasskön mötte jag denna fantastiska kvinna. Krokodilskinnsväskan matchade krokodilskorna.
På ett café där jag satt länge, länge i stora länsfåtöljer fick jag veta allt om en man vid namn Lennart, född 23. 1,5 timmas samtal om livet äktenskapet och att bli ensam. Dessutom kultur med en bibliotekarie från Alingsås. Så roligt det kan bli att fika ensam:-)En och annan ledtråd om jul på Liseberg finns också om man kikar. Över 200 utställare och till skillnad från Älvsjömässan är fokus växter. Många tyckte att det jämförelsevis är mycket bättre. Jag vill nog ha både också. Skönt att slippa välja. Eftersom jag lägger igen min största rabatt stod inte växtinköp på listan även om det inte saknades frestelser. 2 nya sekatörer blev det i alla fall. Många timmar i solen och mycket njutning för ögat. Det är bra mycket plus i kanten att ha trädgårdsdagar i denna vackra park som har så mycket att se.Avslutade kvällen på vån 23.....valde fönsterplats trots min svindel. Kameran blir ett filteroch jag tittar inte precis ner. 15 forumister tror jag att jag räknade till.Inte dåligt denna första gång med forumträff i ordnad form på Liseberg. Vi käkade den berömda räkmakan och pratade, pratade och pratade, växter och trädgård förstås:-)När solen sjönk packade jag ihop mig och for tillbaka hemåt. Mycket nöjd och med rätt okej skor på fötterna Jag ler vid tanken att jag blivit så mycket bättre att jag måste köpa nya skor.

3 kommentarer:

Fia sa...

Låter som du har haft en underbar dag! Handlade du ingenting? Jag skall till Liseberg nu om ett par timmar med familjen, kameran i högsta hugg :-)
Ha en härlig dag!

Fritt ur hjärtat sa...

Nope ingenting!! Duvet med hela den största rabatten på baksidan "över" så haf jag fullt upp med att placera det.... Ni får det toppen, glöm inte solkäm.

Solnasnackar´n sa...

Jättefint bildreportage!