söndag 15 maj 2011

Skulptur vid Bäveån Uddevalla 14 maj - 11 september

En otroligt häftig och kaxig utställning finns nu att beskåda längs Bäveån i Uddevalla. Igår var det högtidlig invigning med tal av såväl kulturnämndens ordförande i Uddevalla som avKulturchefen i VG-Regionen, inledningsvis berättade också Carl Casimor, Kommunantikvarie om tankarna kring varför det är viktigt att ha denna utställning. KKV-Konstnärernas kollektivverkstad i Bohuslän firar 30 år och har tagit initiativ till att få ha utställningen i Uddevalla. Utställningen bekostas av Kultur och fritid, Uddevalla kommun .Efter talen inleddes en guidad vandring, drygt 50 personer förljde med och i spetsen för följet gick Patrik Wingård och spelade för sitt följe. Imrovisatorisk folkmusik, passade muyekt väl in i sammanhanget då det til och med gick att tolka konstverken i melodierna.
Det var stopp vid samtiga konstverk och de konstnärer som närvarade valde att berätta om sina tankar kring verker. Här vid " Here in cosmos" av Ann Carlsson Korneev. Frågor och kommentarer flög genomluften, den vanligaste lät, -Den var fin!
Vid en plats, utanför gamla badhuset tog samlingen ett enhälligt beslut om att den ska stå kvar! Det gällde Leo Petterssons "Sten med konisk cylinder".
Monica Funk berättar om "Lucia med guldspänne" gjord i gnejs. Monica säger att om man slår sig ner bredvid Lucia i stillhetkommer hon berätta en hel historia. Spännande, det ska jag absolut göra.
"Sittande flicka" har Magnus Ringborg gjort av vit marmor. Till höger i bild ser vi Annelie Berggren Socialdemokratisk 2:e vice ordförande i Kultur och fritidsnämnden Uddevalla."Bakati" av Uwe Kersten skall man gå runt för att skåd från flera håll. Plötsligt såg jag en korp!Carina Larsson drog troligen mest skratt av alla när hon försökte förklara sin inspirationskälla till "Två pjäser" antingen myrbo i Australien eller Madonnas struttuttar... ja ja, kanske inte helt konstigt ändå. Dryga timman tog invigningen och vandringen, en timma som var väl spenderad. Det var ont om press på plats så jag gjorde en kort artikel och skickade in till Bohusläningen, den går att läsa HÄR, å ja, lite mallig är jag:-))

2 kommentarer:

olgakatt sa...

Du har all anledning att vara mallig!
Trevlig utställning som folk inte måste anstränga sig för att se, fint presenterad både på bloggen och i tidningen!

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, då fortsätter jag vara det, mallig alltså:-) Jag var mallig redan när vi i kultur och fritid bestämde oss för att ta ansvaret trots att vi egentligen saknade pengar:-)