onsdag 20 juli 2011

Inspirationens återkomst.

Efter en tillfällig men ganska djup svacka igår, är balansen idag återställd. Jag jobbade på det redan igår. Tycker uppriktigt illa om att vara på det humör jag var på. I ren frustration och för all del, ganska mycket ilska, flyttade jag växter. Jag har en jätterabatt på baksidan som ska bort. Mycket fina växter som jag sagt mig inte veta vad jag ska göra av. Igår sattes de ned hej vilt på framsidan där jag tycker det är tomt och glest. Det kan bli precis hur som helst! Tror det är precis det jag behöver i mitt välordnade lilla paradis:-)

Igårkväll tog jag också kontakt med en trädgårdskamrat som vi varit bjudna till länge. Kände för ett avbrott hemma och ville besöka PILANE SKULPTURPARK som de bor helt nära. Harhaft en stående invitation att när min ben håller då....

Det tog sin tid att gå runt området. Stora delar var helt okej att gå medans vissa delar var för bergsgetter. Vi gick precis överallt. Jag är en stor fan av skulpturparker och tycker besöket var fantastiskt. Att de goda trädgårdsvännerna gick med och berättade om omgivningarna gjorde besöket än mer roligt. Och malliga det tror jag vi kände oss alla fyra när vi stod absolut högst upp och titta ut mot Marstrands fästning. Efter långpromenaden blev det välbehövlig fika och vätskepaus hos värdparet:-) Därefter en rundvandring i det paradiset.


Pågående projekt. Så läckert med massor av rosor och prydnadsgräs bland stora stenar. Fantastiska färgkombinationer.


Oplanerade giftemål.


Storslagenhet när hela fält av samma sort får finnas. Här går jag på en rundvandring och tycker de har så fint så fint och så hör jag människan prata om hur det borde sett ut!! Jag log flera gånger och jag poängterade återkommande att det verkligen är jättefint.
Så lika vi är vi trädgårdsmänniskor. Stora ambitioner och visioner som följs av missmod och en känsla av att inte räcka till. För mig blev besöket rena vitamininjektionen. Hem och fortsatte plantera om. Det var skönt att känna inspirationens återkomst.

3 kommentarer:

olgakatt sa...

Vill också till Pilane! Vill, vill!

Blomkärringen sa...

Härligt att inspirationen har kommit tillbaka, vilken härlig park ni varit i! Tack för titten och ha det bra!

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, då förutsätter jag att du gör det. På vägen stannar du naturligtvos hos mig! Det ser jag fram emot:-)

Blomkärringen och tänk va att Kerstin H bara bor där mitt i härligheten hela tiden!