onsdag 13 juli 2011

Onödigt att prova allt på semestern....

Resan till Stockholm gick finfint. Tåget anlände centralen en kvart innan utsatt tid. Vi blev mötta för att få nycklar till lägenheten, och visade dit. Installerade oss och försöker vara bra kattvakter, katterna är dock skeptiska. Men de äter och s...er, så jag antar att vi ändå sköter oss;-) Vi har gjort typiska turistturer.
Gamla stan där sonen bestämt vilka butiker han ska besöka på shoppingdagen.
Kungsträdgården på en gratis lunchkonsert.En tur till Ropsten där en rock och ett svärd inhandlades på Myrorna.Besök hos en vän med en vacker kolonilott.Sist men inte minst har vi också hunnit med 2 sjukhus.

Sonen företog sig ett hopp i en grässlänt, det slutade med en rejäl vurpa. Jag blev orolig för höften och axeln för det var vad jag uppfattade att han landade på. Själv sa han, handen är nog inte bruten men jag har en spricka. Vi hade lite is i magen och avvaktade men så sa han, jag vill till sjukhus... Eftersom han brutit armen 2 gånger i livet redan förstod jag att han visste. Vi var 3 minuters promenad från Södra sjukhuset, så vi gick helt enkelt dit. Men se där tar man ingen som är 14 år utan vi skulle till Atrid Lindgren, vid Karolinska i Solna. Buss på egen hand fick man ta dit... Genom hela stan, alla gupp och inbromsningar gjorde sonen blekare och blekare. Väl framme fick vi leta ett tag men när vi väl kommit in fick han hjälp i luckan. Där hon med blotta ögat såg att han hade ont. Smärtstillande och eget rum direkt. Väntan blir det ju alltid och efter 3 timmar, sammanlagt 4 med första sjukhuset.. fick vi mitt i natten åka hem, då med diagnosen en spricka och med ett gips att ha i 3 veckor.... Nattbuss genom Stockholm till centrum och på tuben för att komma till lägenheten. Sedan satt vi uppe halva natten och pratade. Vi avbryter inte akut semestern, om han inte får mer ont eller det blir mer besvärligt. Men vi tar det lite lugnare.... Jag kan ju tycka att det är onödigt att testa allt på semestern, trasig arm, sjukhus och gips t.ex. Hemskt onödigt!

5 kommentarer:

Berit sa...

ja det kan man tycka, tur att det gick så bra iallafall och att inget värre hände.
ha en underbar dag och håll sonen i handen:)

Solnasnackar´n sa...

Tråkig start på kattvaktningen! Hoppas allt blir till det bättre.

Fritt ur hjärtat sa...

Berit,en himla tur, när jag såg fallet hann jag tänka att det var värre. Jag får håklla honom i andra handen då:-)

Loa, onekeligen en trist start, dag två bara, men jag hyser stor förhoppnin g att detta kommer fungera ganska smärtfritt. Men det var ju inte precis såhär jag tänkt mig ett besök i Solna;-)

Annaa M sa...

Nej men usch sa trist! Dock brukar Astrid Lindgrens vara ett ganska trevligt sjukhus... Dunderstarka varktabletter finns i badrumsskapet men jag antar att du har egna. Min erfarenhet av spricka i armen ar att den dar varsta varken lade sig ganska snabbt.

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, jo nog är det trist. Himla otur helt enkelt. Ändå är jag tacksam att det gick så bra! Kände mig dock inte så himla munter när jag konkade runt på buss och tunnelbana med honom skadad, ledsen och trött. Skojar att jag gör studiebesök i den Stockholmska vården.... Barnsjukvården hemma är är fri. Jag undrar hur många som måste låta bli att gå till dopktiorn med barn i slutet på månaden för att de saknar pengar... Astrid Lindgren var ungef'r lika sunkigt som vårt Östra, men personalen tog som sagt hand om honom redan i luckan. De sa också att vi hade sagolik tur, det var en lugn kväll, så det tog ju bara 4 timmar;-)