onsdag 3 augusti 2011

Jenny Lind, Jussi Björling och jag.

I mitt nya arbete hamnar jag i situationer som är nya för mig mest hela tiden. Förra veckan kastades jag in i Fjordfestivalen och stod i dagarna tre som arrangör med barnföreställningar på torget. I höst är jag ansvarig för en utställning om Jussi Björling, det arbetet pågår för full. Lunchteaterarna flyttar till Folkets Hus, spännande i överkant. Dessutom ska jag gå en utbildning med nya jobbet som kombineras med arbete. Mycket nytt är det.... Redan ikväll faktisk, är det dags för en ny upplevelse och inser jag, en prövning. Konserten Jenny Lind Möter Jussi Björling klockan 20.00 i Uddevalla kyrka, Folkets Hus Uddevalla är arrangörer och följaktligen har det blivit mitt projekt.
Som ordförande i Uddevalla Riksteaterförening har jag ganska god vana att arrangera. Däremot brukar vi inte ha denhär sortens arrangemang, så även om mycket är sig likt famlar jag en del i blindo. Roligt är att jag inför varje ny del lär mig massor. T.ex hade jag inge vidare koll på varesig Jenny Lind eller Jussi Björling innan detta. Inte har jag järnkoll nu heller men jag vet lite mer och jag uppskattar musiken.
För ikväll är kanske det svåraste att jag har noll koll på hur mångas om kommer. En otäck känsla för ett kontrollfreak som jag. Eftersom det är kostnadsfritt har jag ingen aning. Däremot vet jag hur många som varit de 2 föregående åren och jag hoppas slå det med råge. Ny på jobbet vill jag ju glänsa så klart;-)
Ikväll får också besökarna i kyrkan mer information om Jussi Björlingutställningen. Så nu vet ni vad jag pysslar med en mellandag på semestern. Jag umgås med många tankar om Jenny Lind och Jussi Björling.

3 kommentarer:

olgakatt sa...

Synd att jag har litet för långt till Uddevalla; annars kom jag som ett skott till denna konsert!

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, om man betänker allt du dkulle vilja göra här är det dags för ett besök:-)) Nästa år kanske vi kan ta Pilane ungefär samtidigt som 2012 år Jenny Lind Konsert:-)

olgakatt sa...

Simone, vilken god idé!!