tisdag 1 januari 2008

Tänk så spännande ett helt nytt år framför oss.

Snart halv elva och jag är fortfarande den enda som är vaken. Undrar vad jag hade gjort utan internet... Vad gjorde man förr?


Kvällen igår blev så lugn och bra. Fast sen så klart. Jag hade under dagen lagt ner mycket jobb på att duka och laga mat. Det tycker jag är så roligt, det ska kännas att det är skillnad på vardag och fest. Mina bilder på maten blev katastrofala! :-(( Kunde inte riktigt få till bilder med ris på en vit tallrik, ni får helt enkelt tro mig när jag säger att det var så gott som vi planerat.

Förrätten var ju fetaost också på en vit tallrik, blev heller ingen bild. Längtar efter att ABF ska dra igång den där fotokursen jag har anmält mig till.




Efterrätten blev halv. Det var riktigt roligt, vilken habrovink. Vi var så klart proppmätta! Att stå och göra en hel tårta till 6 personer kändes onödigt Alltså delade jag den som jag förarbetat på mitten och så gjorde jag en halv tårta klar! Det innebär att vi bjuder på den andra halvan om någon tittar förbi idag.

Redan strax efter 10 var vi ute med killarna så de fick fyra av sina raketer. Vi pratade om lagen och om att vi inte kan eller får skjuta mellan husen. Vi har 3 minuters promenad till en skogsbacke med stor äng, Brorsbacke, det är där Valborgs och Påskbrasan alltid är. Dit tog vi oss.

Jag testade att fotografera fyrverkerier. Svårt var det, men roligt, vi hade väl små för att det skulle bli "pang bilder", men men det räckte gott.


När klockan sedan slog tolv kunde vi alla samlas med Jan Malmsjö och räkna klockslagen innan vi utropade GOTT NYTT ÅR och stora kramkalaset bröt ut, fast det är lite svårt med stora barn, man får liksom kämpa för kramarna...

Så visade det sig också att vi var de enda på gatan som förstått det där med att skjutning i tätbebyggt område inte är tillåtet. Eller också så tror man att det är centrum och inte hos oss....

Jösses vad de sköt. Någon sorts tävling grannarna emellan kanske. SÅ ofantligt mycket pengar som bara brinner upp. Det måste ju finnas gott om pengar i alla fall.

När då ämnet pengar kommit upp vill jag dela det som Hannele på Hissingen delar, ett gammalt skrock.

"Årets första dag ska du inte öppna din portmonnä, då räcker pengarna året ut. Att låna eller skänka bort pengar eller betala en skuld på årets första dag är det dummaste man kan göra, eftersom man då drar på sig massor med utgifter nästa år"

Så håll i plånboken idag. Det tänker jag göra. Med den regeringen vi har nu lär jag som sjukskriven behöva varje litet bidrag.
Idag kan vi njuta av tanken på att vi har ett helt nytt spännande år framför oss. Förvalta det väl.

3 kommentarer:

Karin sa...

Så fint du har dukat! Läckert blomsterarrangemang. Var här inne igår och tittade efter bilderna... :)

Här var det ingen som tänkte på förbudet. Det var stora fyrverkerier som måste ha kostat grannarna åtskilliga tusenlappar. God fortsättning på det nya året!

Fritt ur hjärtat sa...

Tack Karin, det som är riktigt roligt idag är att se servetterna. Barnen kunde inte med att använda dem! De ligger fortfarande fint vikta:-))
Beundrar dina foto varje dag och hoppas kunna lära mig jag med. God fortsättning önskar jag dig med.

Anonym sa...

Kul med fotokursen, god fortsättning.