tisdag 17 juni 2008

Fra, där finns det fakta?!

Det skall klubbas igenom idag det där med avlyssning. Jag har förstått att det är katastrof. Om det om Lissabonfördraget skrivs noll så skrivs det många mil om FRA. Men är det fakta?? Jag läser bloggar och debattartiklar, allt från folk som är emot. Från Riksdagsledamöter eller vilka man nu skall tro är för detta, hörs inget. Ingen har talat om varför det är bra.

Det verkar lättvindigt att skylla på regeringen... var det inte Bodström som startade det här?? Eller har det dragit iväg så det inte liknar hans förslag längre. Jag har ganska likgiltigt ryckt på axlarna och sagt att jag har inget att dölja, brukar säga det om övervakningskameror i samhället också. Men jag undrar hur många oskyldiga som utreds och hamnar i register utan att få reda på det. Lite krypningar längs ryggraden ger det allt.


För att stävja terroristhotet säger man. För att vara så allvarlig hotbild skrivs det väldigtlite om det. Måste erkänna att jag inte visste att Sverige var så hotat av terrorism. Det skrivs massor men har någon sett någon fakta??


2 kommentarer:

Anonym sa...

Spioner förena er. FRA har levt en tynande tillvaro, snacka lyft för dessa snokare om lagen antas imorgon onsdag. Det är väl så borgarna räknat ut det. Öka sysselsättningen genom att skapa otaliga spioner som får lyssna&läsa hos FRA. Men trist läge för oss oskyldiga, som inte får snacka med vänner och släkt som bor utomlands utan att någon kanske lyssnar av samtalet. Var är vår integritet?
Tror inte heller att Sverige är speciellt utsatt av terrorister, men USA tror säkert att vi med vår skapligt snälla invandringspolitik gömmer många terrorister. De vet ju knappt skillnad på oss och Schweiz, så varför inte sätta press på lydlandet Sverige..?

Fritt ur hjärtat sa...

Erik jag tittade på riksdagsdebatten idag i ett försök att bli klokare! Det hjälpte inte. Det låter skitbra när borgarna pratar och det låter skitbra när vänstern säger nej. Var är alla fakta man borde, de som inte är färgade??