tisdag 14 oktober 2008

Nu skall vi snacka allvar och skapa en bloggbävning.

18 oktober är det Europeiska donationsdagen. Det blir informationsmontrar både på Centralstationen i Stockholm och i Nordstan i Göteborg, för att sprida kunskapen om organdonation.

SÅ därför tänkte Heja Abbe såhär, "Kanske vill du nu? Kan vi inte tillsammans försöka skrapa ihop så många anmälningar vi bara kan under den här veckan? Så att de ser på donationsrådet att bloggar verkligen kan göra skillnad och inte bara visa dagens outfit. Bloggutmaningar är ju kul, men inte alltid så meningsfulla. Varför inte skapa en som är meningsfull, även om de inte är så kul?"

Eftersom jag tycker likadant är det lätt att vara med i det här uppropet, hur ofta läser man inte om folk som dör i väntan på organ, det kunde varit jag eller du. Om man själv funderat och tagit ställning slipper familjen det om olyckan skulle vara framme, det är alltså omtänksamt mot andra att själv fatta det här beslutet. På min arbetsplats har vi en väldigt ung tjej som fått hjärta och lungor, att höra henne berätta gör mig ödmjuk, både inför livet och döden, så nära det är alltid. Därför är valet att registrera sig för organdonation lätt. Vi gjorde det för ganska länge sedan. Gör det du också!!

Klicka in på Donationsrådet och anmäl dig eller varför inte hela familjen. Skriv om det på din blogg och länka till Abbes pappa, så visar vi att bloggar gör skillnad!! Låt oss som Abbes pappa säger ta ställning, anmäl dig och låt oss skapa en bloggbävning!!


8 kommentarer:

Marianne sa...

Jag har redan anmält mig för lääänge sedan, men jag gör så att jag kopierar din text rätt upp och ner och lägger på min blogg (naturligtvis talar jag också om att jag har snott allt från dig). Säg till om du inte vill att jag gör så, då tar jag bort det omedelbums.

Orsaken är tid ...

Fritt ur hjärtat sa...

marianne, självklart är det ok! Jag ser att fler gjort så, jag är bara glad att vi startar bloggbävningen:-))

Grekland nu sa...

Jättebra initiativ till bloggbävning (vilket finurligt ord!), ska förstås delta och skriva om detta på min blogg också, någon av de närmaste dagarna.Återkommer alltså snarast i ämnet...

Marianne sa...

Det har gett resultat! I alla fall en av dem som kommenterar hos mig (Emil) har anmält sig!

Fritt ur hjärtat sa...

grekland, jag läste att ni hade jordbävning, även om det var visst avstyånd, bloggbävning äverkar bättre. Det är ett viktigt ämne!

Marianne, så himla bra! Hoppas det blir den bloggbävning Abbes Pappa hoppades på när han startade!

Anonym sa...

Lääängesedan jag anmälde mig till det och dessutom berättat det för alla som kan bli berörda vid eventuell bortgång. Har svårt att förstå varför vissa ser det som svårt att ta det valet. Numera bränns väl alla ändå och vad nytta har jag då av att ha kvar vissa organ i askan? :-)
Christer vid transjön.

Anna, Fair and True sa...

Jag är redan anmäld! Gjorde det för flera år sedan!

Fritt ur hjärtat sa...

Christer och anna, jag är också anmäld men skriver om det ändå. Det är en angelägenhet för alla, kom igen, skriv!!