tisdag 27 oktober 2009

De borgerliga har uppfunnit en kategori människor som inte finns. Om sjukersättningen.

Jag har inte orkat vara politisk. Jag har inte orkat känna mig som ett offer för försäkringskassan. Jag har inte skrivit om de senaste samtalen med handläggaren på försäkringskassan. Jag vill inte. Vill inte. Vill inte. Skygglappar kallas det också... Nu kan jag inte vara tyst längre.

Andra har skrivit.
Läs ledaren av Ingvar Persson i Aftonbladet idag.
Läs
"De som förbrukats måste förnedras" av Ett hjärta rött.
Läs också "Demokratin är död" av DittochDatt.

Efter att ha läst de dessa eldsjälar skrivit får jag plötsligt lite ork att försöka pränta ner min senaste iakttagelse. Den Moderatledda regeringen har skapat en ny kategori människor. En kategori som inte finns. Jag har sedan länge tappat bort artiklarna om det, men det har stått och ingen har reagerat. Varför?!

Husmark tror jag det var som slog på stort och sa att man inte kommer att bli utan försäkring. Man hade nu skapat ett stödsystem av något slag. Runt 200 om dagen man kunde få som någon allmosa. Det här slogs upp ganska stort Jag är ledsen att jag inte orkade då.


Det som gnagt mig sedan dess är hur de kategoriserade människor i sjukersättningssystemet. De sa;

Det finns en grupp människor som är sjuka och ska vara kvar i sjukersättningssystemet. De är för sjuka för att jobba.

Det finns en grupp människor som är för friska för att vara sjukskrivna. De får med rätt hjälp en väg tillbaks till arbete och skall inte vara sjukskrivna.

Det finns en grupp. (Det är nu det kommer) Som är för friska för att vara sjukskrivna, men de är för sjuka för att jobba.

MEN HALLÅ!!! Så kan man inte säga. Det är från jobbet man är sjukskriven. Inte från livet! Är man för sjuk för att jobba. Ja då är man för sjuk för att jobba. Det har alltså skapat en kategori människor som inte finns. Jag har inte sett någon protetera mot detta. Inte ens Socialdemokraterna.
VARFÖR?!



3 kommentarer:

Britta Sethson sa...

Ja det är fruktansvärt!
Man vill bara gråta.

Nu har sverige europas sämsta a-kassa
Nu tar regeringen 78 miljarder som rätteligen tillhör sjukförsäkrings-systemet och använder bland annat till skattesänkningar för de som är friska och har jobb.

Denna regering föraktar svaghet och tycker att det är rätt.

Men det hjälper inte att gråta. Aftonbladets ledare är lysande. Jag uppmanar alla oss som har jobb att trycka upp den och lägga ut i fikarummen på jobbet.

Fritt ur hjärtat sa...

Britta, nej vad hjälper det att gråta... Fast frågan är vad som hjälper.

Anonym sa...

Det är sannerligen ett stort angrepp på människor som redan ligger ner. Bra skrivet om detta ämne och bra att du skriver om det.
Kram Nina