tisdag 27 oktober 2009

Första julförberedelserna.

60 dagar till julafton. Inte så att jag längtar men jag räknade veckor noga. Tog fram mina amaryllislökar igår. Skalade dem lite. Rengjorde rötterna. Bytte jord. Vattnade och gav dem ljus. Påbörjade väckningen med andra ord. 6-8 veckor behövs det för dem att ta sig och blomma. På något ställe läste jag 10 veckor. Hur det blir med den saken lär visa sig. Antingen har jag amarillys i blom runt Lucia och fram till jul, eller så har jag det inte.

Tvättstugan är städad också Nästan så man kan kalla det julförberedelser också. Jag är så gammaldags att jag julstädar.

Såg "Sveriges fulaste hem" igår. Tycker de är två bedrövliga designers. Skulle aldrig släppa in dem. Dialogen dem emellan, det kivas så härligt, den gillar jag. Satt här bland mina gamla möbler och hörde dem döma ut hem som mitt. Jag tror de har fel! Inte spar vi Svenskar, i alla fall inte jag, på möbler för jag tror de är värda något. Jag har valt mina gamla möbler för de har en själ. Jag säger ibland att mina möbler talar till mig. Det bor en historia i dem och jag fyller på den.

Värre måste jag väl erkänna, är våra halvgamla möbler. Fel färg. Väl slitna och ganska svårplacerade. De köpte vi nytt för 15 år sedan, sannerligen skulle de behöva bytas ut. Vi pratar om det, och planerar en del. Vill göra om rummet i så fall. Då vill jag att alla marsvin ska ha dött av ålderdom först. Inte vill jag renovera, sätta in nya möbler och sedan ha spåndamm och hö som tillbehör. Nej det får allt vänta ett tag. Såvida jag inte springer på något förstås. För så är det ofta med mig och möbler. Det blir en omedelbar förälskelse. Därför tror jag inte heller de knäppa designerna har rätt. Folk är olika. Tur är väl de annars hade vi bott i en mall, stöpta i samma form.

Nåväl. Inte var de mitt hem jag skulle skriva om idag! Så det kan bli. Letar när jag ändå håller på. Efter en rislampa. någon som minns dem? Jag skulle vilja ha en eller två mindre. Ska klä i tyg som matchar soffan, den röda, ni vet. Kanske ska sätta mig med lite auktionssaiter i väntan på dagen bestyr. Inte så mycket julförberedelser, men ändå.

För att komma i stämning satte jag mig med albumet från SKALBANKARNA, det är vackert på hösten, i väntan på vintern!

Inga kommentarer: