Tidigt, tidigt i morse var jag i affären! Tänk va, jag som inte vill konsumera...;-) Igår när vi bakade hela dagen kom vi på att det tog slut en massa bra och ha varor. Inget för jul egentligen, men kakao, havregryn. mm.mm. Väl där skulle jag passa på att köpa is-choklad, det tål barnen i familjen, det är laktosfritt!!
För 5 dagar sedan sa jag till sonen när han pekade på pallen där de stod, att nej jag kommer inte orka med tjat om att du ska ha hela tiden. Vi köper nästa gång!! Jo, Jo nu stod jag där och skämdes, för pallen är tom!!
För 5 dagar sedan sa jag till sonen när han pekade på pallen där de stod, att nej jag kommer inte orka med tjat om att du ska ha hela tiden. Vi köper nästa gång!! Jo, Jo nu stod jag där och skämdes, för pallen är tom!!
Bara att bekänna sitt misstag. Men eftersom vi ändå skulle köpa lite till bilen, sa vi att vi kollar lite på tappar och i mindre butiker. Det borde ju finnas någonstans.
Jag säger bara att har ni en burk extra betalar jag bra!!! Det är slut i hela stan. Skit också. Tur dom tål Winernougat också det har jag i alla fall köpt.
Annars har vi fått kalkonen färdig och som sagt för första gången gjort en äggost. Det var knepigt värre!! Jag höll på att ge upp och slå allt i slasken:-((
Hittade ett recept på museets hemsida, men det är så lite skrivet om hur man gör. Ingredienserna var inget större problem, eller jo förresten. Ättikssyra stod det. Det finns inte längre. Görs inte. Men vad tar man då istället.... Tack vare googel hittade jag en sida om perstorpsättika där förklarade man att syra var dubbelt upp mot spriten som finns i butiken idag. Okej, alltså 6 teskedar istället för 3, det kunde dom nästan skriva tycker jag!
Sedan stod det dra av plattan när det börjar sjuda och skär sig men det var ju inte lätt att veta när det skulle vara. jag såg att det skar sig, men väldigt lite. Började tvivla på mig själv, receptet, mängden ättika, ja allt man kan tvivla på. Ringde så till slut pappas fru och frågade hur det skulle se ut.
Stora klumpar, det ska synas att det skiktar sig ordentligt. Ja ha lite mer konkret alltså. Fortsätter röra. Men hur stor är en klump??? Pratar vi centimeter eller diameter?? När vi rört i över en timma drog vi åt sidan om det stod. Efter 10 minuter började vi sila upp i en form. Nu står den och vilar i förrådet. I morgon får vi se hur det gick!
Skulle naturligtvis ha gjort detta ihop med någon som kan första gången, det är svårt att veta utan egen referensram!! Men nu är det i alla fall gjort.
Så en dag som egentligen skulle vara i lugn och ro, blev ett enda ösande på kalkonen, ett enda rörande i den förmodade äggosten och en förfärligt vild jakt på is-choklad.
1 kommentar:
Tack för Julkramen Simone!
Önskar dig God Helg och allt Gott för 2008!
Skicka en kommentar