måndag 24 december 2007

Julafton, grå, gråare, gråast.

Inte ens om jag vill kan jag säga att det är okej väder ute. Visst är vi vana vid en grön jul, men detta är ju löjligt! Rosorna har gröna friska blad. utanför Turistbyrån blommar penseer i rabatten. Min Julros är för liten, hoppas kunna glädjas åt den nästa år.

Framför tomtefars fötter, (bilden från går)ligger nu 3 paket och ett kuvert. det är hela julklappshögen. Väl fördelat på barnen, både stor och liten.
Vi vuxna byter inte, åkte istället till en väldigt närliggande vitvarubutik och köpte oss en matberedare. Nu kan jag fixa lite själv, sådant jag annars behöver hjälp med. En skärmaskin står på önskelistan också, kommer så småningom. Det dröjer innan man förstår vilka hjälpmedel man behöver.

Den lille sover fortfarande, själv har jag tassat runt sedan före 6, måtte vara fullmåne på G, för jag sover sämre än vanligt. Å andra sidan gör det inget, jag gillar smyga runt när de andra sover. Idag har jag läst tidningen i lugn och ro, nu puttrar gröten och jag smyger titt som tätt in och kikar på äggosten. Drömde i natt att den föll i småsmulor när vi slog upp den på ett fat. Får väl se hur det blir med den saken....

Såg att Nisses har halva priset på julgrupper, så jag tar den vägen när jag ändå ska till Äsperöd och besöka mormor. Hon var så dålig när jag var där i fredags, måste få krama henne lite.
Så trots vattenpölar med vågor för att det blåser, önskar jag alla en riktigt bra julafton.
Vill ni ha lite inspiration kan ni ju som jag besöka Hannus hemsida. Hans senaste inlägg ger lite ljus i det annars så grå.
http://www.hannusarenstrom.com/ finns bland mina länkar om jag råkat skriva fel...
GOD JUL; nu ska jag rädda gröten!

Inga kommentarer: