onsdag 2 januari 2008

Återanvändning det är allt snäppet bättre!!!

Jag säger inte att allt var bättre förr, snarare tvärt om ibland, men vissa saker....
Vad är det som gör att vi hellre kastar och köper nytt än att lagar?? Idag har jag varit hos skomakaren och lämnat in mina fårskinnstofflor och min plånbok. Han tittade på mig som om jag inte var klok!! Men jag vill verkligen laga det, vill inte köpa nytt, utan allvarligt talat ha just detta! Plånboken är köpt Grekland, den är perfekt, många fack plats för mina kort och lite foto, myntfack med dragkedja, jag gav nån hundring för den. Dragkedjan är nu trasig och det faller ur mynt, enkelt fixat om man kan sy i läder. Det kostar 120 kronor att byta dragkedjan sa han som för att avskräcka mig! Ja ha, va bra, en ny plånbok kostar säkert 500 om jag ens hittar en sådan jag vill ha!

Tofflorna har spruckit i alla sömmar, måste vara lätt att sy runt om, det skulle kosta 40 spänn. Det innebär alltså att för 160 kronor kan jag imorgon hämta ut både plånbok och tofflor, som om det vore nytt. Tänk jag tycker inte bara det är billigt, jag tycker det är roligt och bra, alla nya varor jag inte köper är en besparing av jordens resurser!

Återvinning i all ära, återanvändning, det är allt snäppet bättre!
Även om jag aldrig kommer att laga sockar och stoppa strumpor;-))

Jag fick ur mig den ena insändaren idag, skickade den direkt, annars brukar jag alltid få kalla fötter och ångra mig. Men nu är jag säker på att den är välformulerad. Har på eftermiddagen hunnit med en fika med väldigt goda vänner, som det var allt för länge sedan vi såg. Vi kom att prata om insändaren och eftersom de bor på mitt område var de skönt att höra att de var rörande eniga med mig. Det som är lurigt med att skriva om IKEAS etablering är att folk då gärna gör en till motståndare. Det stämmer ju inte alltid bara för att man har en åsikt.

Ska bli spännande att se, först om den blir publicerad och i så fall vad det blir för svar. Vårt ena kommunalråd har ju redan kallat mig dysterkvist och bakåtsträvare för att jag inte var för för en lekplats i hamnen... Nu följer en spänd väntan, jag är inge bra på att vänta!

Inga kommentarer: