söndag 17 februari 2008

Varför dessa fantastiska opinionssiffror?

Tidning efter tidning slår upp det stort, om det var val idag skulle S stå på egna ben med 45%, de fyra borgerliga skulle få 38% tillsammans. Vad är det då S gör som lockar morgondagens väljare?? Faktum är att ingen vet! Vi vet inte ens om det är morgondagens väljare som lockas. Kanske det är så enkelt att det är soffliggare och de som bytte till de ”Nya arbetarpartiet” som vänder om och skulle rösta på S om det var val idag. Jag vill bestämt hävda att det på inget sätt garanterar en valseger år 2010!!

Nu är det dags att ta bladet från munnen och våga säga något om framtidens S politik. Det behöver inte vara löfte om återställare, men det behöver vara något. Östros sopar banan med Borg i debatter, härligt! MEN vem mer än vi redan frälsta tittar på det? Inte de som ska rösta för första gången i alla fall.

Om man läser Göteborgspostens ledare idag (den kom?!) så har regeringen förbättrat för långtidssjukskrivna! Jo, jo, de ska enligt det nya ha 75 % i sjukersättning, mot dagens 64 %. Helt klart en stor förändring, men är det själklart en förbättring?? Förslaget lades när man ville införa stopp för egna försäkringar som ett övre tak, man ska inte kunna få mer än 75 % i ersättning. Jag undrade hela tiden vad det skulle göra för oss arbetsskadade som har livränta. Nu slipper jag oroa mig för det! Skönt, att det drogs tillbaks, nu undrar jag naturligtvis om de 75 % dras tillbaks också. Något Göteborgspostens ledare inte nämner eller tänkt på är att det är skottpengar på den kategorin av människor! Vi ska skadeskjutas och sedan släpas i örat tillbaks till ett jobb där arbetsgivaren har lättnader för att ta hand om oss. Men det är en annan historia! Tills det är dags att skriva den undrar jag, Varför dessa fantastiska opinionssiffror?

1 kommentar:

Tommy Olsson sa...

Jag litar inte på sådana mätningar.
Det är för det fösta alldeles för lite personer som frågas.
1500 - 2000 personer av mer än 4 000 000 röstberättigade ger inget svar.
Det är först på valdagen det avgörs.
Fram till dess sitter regeringen oavsett opinionsmätnigar.
SAP måste jobba hårt och inte ta ut något i förskott.