Lotta Gröning har en intressant vinkling på fusk och politiker förakt i senaste krönikan. Det tål att tänkas på. Frågan är kanske inte rätt ställd, vi röstar ju på de som står på valsedeln. Kanske frågan ska vara, varför blir fuskande politiker fortsatt nominerade??
Fuskande dörresten, var är gränsen för fusk? Att man skor sig? Att man passar på om chansen finns? Jag tycker det här är väldigt svårt. Försöker ha sansade tankar kring detta ämne.
Jag har inte kanal 3 och har därför inte sett inslaget om de fuskande politikerna som aldrig är sjuka. MEN, jag har läst så klart, framförallt alla fördömande uttalande. Jag funderar då på om sjuk och sjukskrivning verkligen alltid går hand i hand?!
Om jag går till mig själv kan jag säga att så är inte alltid fallet. Jag arbetade 13 år som kommunal dagmamma, jag var sjukskriven 1 gång, då hade jag magsjuka. Det betyder inte att jag inte var sjuk alls de resterande åren, det betydde att jag var på jobbet ändå. Jag kan mycket väl tänka mig att i många administrativa yrken är det så, sjukskrivning, då är man döende annars släpar man sig dit. Hur många av näringslivets toppchefer tror ni sjukskriver sig?! Det som skall göras gör man ändå, reglerad arbetstid finns in i världsbegreppet för den här gruppen.
Tänk jag tror det är precis så för våra förtroendevalda riksdagsledamöter också. Är det att man får ut arvodet som räknas som fusk? Eller var i ligger fusket att inte vara sjukskriven??
Undrar förresten hur många gånger Robert Aschberg varit sjukskriven i sin karriär.
Fusk för mig är direktörer som renoverar egna fastigheter för miljonbelopp och bli frikända!! Men det är min egen personliga uppfattning.
Det är inte heller fusk att Maud Olofsson har heltidsbetalt för 3 jobb. Det ser illa ut, det luktar mygel och är stötande. MEN det är inte fusk. Man kan enligt mitt sätt att se det bara arbeta 100 %, om det är tre arbete borde det vara delar av arbetet så att det tillsammans blir 100 %, men fusk? nej. Lika lite som Göran Perssons arvoderingar och dubbla löner. Det är tillåtet. Frågan är väl hur förtroendeingivande det är. Tur för oss Socialdemokrater så är Göran inget namn på någon valsedel, det kommer däremot Maud att vara, man kan ju hoppas att väljarna där markerar sitt missnöje. Det är så vi har chans att påverka.
Ett annat sätt att påverka är att engagera sig själv. jag är så trött på folk som gnäller om det låga förtroendet de har för politiker. Är det någon som tänkt på alla tusentals fritidspolitker som lägger ner sin själ i uppdraget, som läser på, som kämpar för samhällets förbättring och som aldrig fuskar. Det gör ont i själen att ständigt bli påhoppad om att politiker fuskar. Som om politiker vore en enda homogen grupp. Ingen annanstans är det okej att dra alla över en kan, utom just med politiker.
Detta är kanske en demokratifråga av sällan skådat slag! Varför fortsätter vi rösta på politiker som vi anser fuska??
4 kommentarer:
Jag röstar på de mindre fuskande...
(Dagens bilder var från Göteborgssidan...)
Ja vi röstar ju på dem i ett paket!Det är liksom så att partierna är i ett paket med politiker.
Björn, personvalen är ju ett sätt att visa vad man tycker. Om alla kryssar namn 5 på listan t.ex. så får det ju effekt. Men det visar kanske än mer det jag menar/Säger. Varför nomineras dom?! Det är ju också "någons" ansvar.
Varför...? det måste bli ett slut,vi måste få fram politiker som går folkets ärenden och inte sina egna.
OBS! STÖD http://resurs.blogg.se/
Skicka en kommentar